NIEUWS - Olie vormt geen gevaar voor Playa del Carmen en de Riviera Maya

Ondanks de naderde orkaan Alex, de eerste echte tropische storm van dit regenseizoen vormt de olievervuiling geen bedreiging voor de stranden gelegen aan de Rivera Maya. Verleden week spoelde de eersten resten aan op de kust van Tamaulipas conform de verwachtingen van de Mexicaanse autoriteiten.

De stromingen in de golf van Mexico zorgen er voor dat de olievervuiling allereerst richting de kust van de Verenigde Staten gaat. Vervolgens zal de loop current er voor zorgen dat de olie richting Florida stroomt om vervolgens de Atlantische Oceaan op te gaan richting het Noorden (New York). Op dit moment verwachten de Mexicanen alleen kleine vervuilingen aan de kust gelegen aan de golf van Mexico voornamelijk Veracruz en Tamaulipas.

Playa del Carmen ligt aan de Caribische Zee en de stroming hier komt uit het Zuiden richting de golf van Mexico dus het is zeer onwaarschijnlijk dat olie tegen de stroming in de Caribische zee zal bereiken. Ook de trekrichting van de orkanen tijdens het regenseizoen zijn van Zuid naar Noord.

Lees ook:
Druk Orkaanseizoen Playa del Carmen
Aftrap orkaanseizoen 2010
Last minute Playa del Carmen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...