LIFESTYLE - Chimichanga

Chimichanga ook wel Chivichanga genoemd, is een populaire wrap uit de Tex- Mex keuken. Ook zijn de Chimichangas erg populair in de Mexicaanse deelstaten Sinaloa en Sonora. Het gerecht wordt meestal bereid door bloem of maïs tortilla's te vullen met diverse ingrediënten zoals: vlees, bonen, rijst en kaas. Het gerecht wordt in de oven gebakken en met salsa, guacamole, zure room en kaas opgediend. Kijk hier voor een overheerlijk recept.

Volgens de legende ontleent het gerecht zijn naam aan de oprichtster van het Restaurant El Charro, Monica Flin uit Arizona toen zij per ongeluk iets in haar friteuse liet vallen en in reactie daarop het Mexicaanse scheldwoord "Chingada" wilde gebruiken. Echter terwijl zij dit scheldwoord begon uit te speken bedacht ze zich en riep ze "Chimichanga" dat in het Spaans " thingamajig". Toevalligerwijs komt dit woord overeen met het door de Indianen gebruikte term "Chango Quemado", dat "gebraden aap" betekent en dat ongeveer hetzelfde klinkt als Chimichanga.

In Mexico staat het gerecht vooral bekent als Chivichanga. Het is niet uitgesloten dat Mexicaanse immigranten het gerecht over de grens naar de Verenigde Staten heeft gebracht. Deze verklaring wordt voor de naamgeving het meest aannemelijk geacht. Een andere verklaring is dat het gerecht Chimichanga of Chivichanga oorspronkelijk behoorde tot de keuken van Pimeria Alta toen gelegen op de grens tussen het huidge Arizona en Sonora.

Lees ook:
Mexicaanse Wijnen
Tequila, Mezcal, Sotol en Pulque
Spaanse pepers in de Mexicaanse keuken

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...