NIEUWS - Cesar Millan voormalig illegaal

Woensdag hield een federale rechter in Arizona een omstreden nieuwe immigratiewet gedeeltelijk tegen. Op dit moment leven meer dan 30 miljoen Amerikanen met Mexicaanse afkomst in de Verenigde Staten terwijl het aantal illegalen ondanks alle maatregelen blijft toenemen. De bekendste illegale Mexicaan op dit moment is ongetwijfeld Cesar Millan. Cesar is hondenpsycholoog en heeft grote bekendheid verworven met zijn boeken over honden. Cesar elke dag te bewonderen op de National Geographic Channel als de Dog Whisperer kwam begin jaren negentig illegaal vanuit zijn geboorte stad Culiacán naar California waarna hij pas in 2000 officieel inwoner van de Verenigde Staten werd.

Soms ook illegaal maar minder bekend is de Mexicaanse naakthond ook bekend onder haar inheemse naam Xoloitzcuintle [show-loow-iets-kwin-tlie). De naam verwijst naar de Aztekengod Xoloth. Deze hond werd al in de tijd van de Azteken door mensen als gezelschapshond, waakhond, jachthond maar ook als offerdier gehouden. In de recente Mexicaanse geschiedenis is de hond vooral bekend geworden als trouwe viervoeter van Frida Kahlo en Diego Riviera en zijn daarom tegenwoordig in het Museo Dolores in Mexico Stad van dichtbij te bewonderen.

De bekendste Mexicaanse hondensoort uitsluitend tot 1889 in Mexico te vinden is natuurlijk de Chihuahua. Deze hondensoort is erg populair in de Verenigde Staten als schoothondje en staat bekend als de kleinste hondensoort op de wereld. Met name Paris Hilton en andere celebraties spenderen veel geld en tijd aan hun Chihuahua.

Lees ook:
Na uw pensioen naar Mexico
Geen heden zonder verleden
GPS helpt illegale Mexicanen de grens over

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...