NIEUWS - Dag voor de rechten van dieren in Mexico Stad

Enkele honderden Mexicanen liepen vandaag op de dag van de rechten van het dier in een mars van El Ángel de la Independencia aan de Reforma naar het Zócalo in het historische centrum van Mexico Stad. Zij demonstreerden voor de rechten van het dier en dat mishandeling van dieren als een misdrijf in de Mexicaanse wet zal worden opgenomen.

De demonstranten waren gekleed in wit en werden vergezeld door diverse huisdieren waarvan het merendeel uit honden bestond. Zij droegen spandoeken met leuzen zoals “Derechos sí, maltrato no” oftewel Rechten Ja, Misbruik Nee!. Met de meest populaire slogan: “Callejerito, estamos contigo” werd verwezen naar Callejerito, een hond dood gemarteld in Nayarit en waarvan de video op YouTube werd geplaatst. De daders kwamen er slechts met een boete van 350 peso’s van af.

Ook belangenverenigingen waaronder Pro Perro, el Refugio Franciscano, la Liga Defensora de Animales, Faunopolis, Amedea y en los organizadores Animales Libres, namen deel aan deze mars die volgens de autoriteiten zo'n 4000 mensen in het totaal telde.

Lees ook:
Mexicaanse stranden relatief schoon
Burgers Zoo: een stukje Mexico in Nederland
Wonen en werken in Mexico

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...