NIEUWS - Mexicanen iets minder gelukkig dan de Nederlanders

Gisteren publiceerde de Telegraaf een artikel waarin Nederland een vijfde plek op de wereldranglijst van gelukkigste mensen in nam. Op deze lijst uitgebracht door Gallup World Poll neemt Mexico een 18e plaats in en moet daarmee landen zoals Groot Brittannië en België net voor zich dulden. De Mexicanen geven net zoals de Nederlanders een 7.7 aan de dagelijkse beleving, 52% van de bevolking is gelukkig, 43% heeft moeite en 5% heeft dagelijks te lijden.

Waar volgens de Telegraaf het geluk van Nederland werd beïnvloed door de WK finale kampt ook Mexico met voetbaltegenslagen. Het Mexicaanse nationale dames voetbalteam werd met een 1-3 nederlaag op het WK in Duitsland in de kwartfinale uitgeschakeld door Zuid Korea. Na een goede groepfase met o.a. een overwinning op Engeland (1-0) en twee gelijkspelen tegen Japan (3-3) en Nigeria (1-1) moest ook het damesteam net zoals het nationale Mexicaanse herenteam het WK vroegtijdig verlaten.

De uitschakeling van het mannen team had tot gevolg dat bondscoach Javier Aguirre direct na de uitschakeling door Uruguay zijn ontslag indiende. De Mexicaanse voetbalbond heeft nu als tijdelijke oplossing twee interim-coaches aangesteld. Enrique Menza die al eens eerder bondscoach van Mexico was zal de oefenwedstrijd van Mexico tegen wereldkampioen Spanje op zich nemen. Efraín Flores zal het nationale team bijstaan tijdens de oefenwedstrijden tegen Chile en Colombia.

Lees ook:
Mexicaanse stranden relatief schoon
Mexico 43e in de Legatum Prosperity Index 2009
Voordelig parkeren in Mexico Stad

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...