NIEUWS - Paul Vlaar berucht in Mexico

Opvallend bericht afgelopen weekend in de Mexicaanse media: Suspenden a cura tras rezar por Holanda en Mundial oftewel geschorst vanwege bidden voor Nederland op het WK. Het artikel gepubliceerd op de website vefutbal.com.mx citeert bisschop Jozef Punt die uitlegt dat pastoor Paul Vlaar is geschorst vanwege het niet nakomen van het sacrament van de heilige Eucharistie.

In Mexico is meer dan 90% van de bevolking Rooms Katholiek en volgen deze leer streng. Toch heeft de religie zich aan gepast aan de Mexicaanse gewoonte. Met name de katholieke Spanjaarden zagen na overheersing van Mexico al snel in dat de inheemse bevolking verleidt moest worden tot het katholicisme. Dit resulteerde in een aantal variaties zoals wij het katholicisme in Nederland kennen. Zo is de maagd Maria vervangen door Guadalupe.

Toch ook in Mexico nemen priesters het niet al te nauw met de regels van de Rooms katholieke kerk en als het enigszins mogelijk is interpreteerden zij deze regels naar eigen wil en wens. Ook in Mexico werd massaal gebeden voor het nationale voetbal elftal en aan de kerkelijke opkomst daarom in Mexico geen gebrek. Het artikel eindigt met de mededeling dat ondanks de gebeden Nederland vier minuten voor het einden van de wedstrijd met 1-0 verloor.

Lees ook:
23 miljoen Mexicanen lijden honger
Onze Lieve Vrouw van Guadalupe
Corruptie Mexico neemt toe

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...