NIEUWS - PRI grote winnaar lokale verkiezingen Mexico

Nu de formatie in Nederland van Paars plus in volle gang is kijken de Mexicanen terug op de gouverneursverkiezingen die afgelopen zondag in 14 staten werden gehouden. De officiële uitslag laat een ruime overwinning voor Partido Revolucionario Institucional (PRI) zien. Zowel de partij van de huidige president Calderon Partido Acción Nacional (PAN) en Partido de la Revolución Democrática (PRD) moesten flink inleveren.
De veertien staten waar de verkiezingen voor gouverneurszetels en burgemeestersposten plaats vonden waren: Aquascalientes, Baja California, Chiapas, Chihuahua, Durango, Hidalgo, Oaxaca, Sinaloa, Tamaulipas, Tlaxcala, Veracruz, Quitana Roo en Zacatas. Ondanks de nederlaag wist PAN de staten Oaxaca, Puebla en Sinaloa verrassend op de PRI te veroveren. Beatriz Paredes leider avn de PRI wist op haar beurt de staten Aquascalientes en Tlaxcala op PAN en Zacatas op de PRD te veroveren.

Verleden jaar werelden o.a. verkiezingen gehouden in D.F., en Jalisco ook toen was PAN de grote verliezer. De uitslag zegt veel over de ontevredenheid van de Mexicaanse bevolking over de huidige gang van zaken in het land maar echt verassend is het niet waar ook in Nederland de oppositie met name de rechtse partijen VVD en PVV hebben gewonnen.

Lees ook:
Nederlandse verkiezingsuitslag in Mexico
Geert Wilders ook in Mexico
Ook Mexicanen ontevreden over de Democratie

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...