ENTERTAINMENT - 10 nieuwe Mexciaanse idolen

Net zoals in Nederland heeft Mexico door de jaren heen een aantal nationale idolen voortgebracht. In je jaren veertig was het de populaire acteur en zanger Pedro Infante en in de jaren zestig was het de beruchte worstelaar El Santo die zich ontpopte tot een ware volksidool. De Mexicaanse boulevardsite De10.mx vroeg haar lezers te stemmen op in hun ogen de nieuwe Mexicaanse nationale helden zijn en presenteerde naar aanleiding van de resultaten de nieuwe top tien.

Sommige op de lijst met acteurs, regisseurs, sporters en artiesten zijn wellicht bekend, andere wellicht helemaal niet. De10.mx lezers noemde ondermeer als favoriete idolen voetballer Javier Hernandez, golfster Lorena Ochoa, Mystico , Paola Espinosa , Diego Luna en de altijd populaire Mexicaanse rockband Cafe Tacvba.

U mist een aantal populaire bekende Mexicanen misschien zoals Salma Hayek, Salcido, Rodriquez? Niet alle nationale idolen breken door in het buitenland en andersom vele internatonaal beroemde Mexicanen behoren niet tot de idolen in eigen land. (Lees verder...)

Lees ook:
Salma Hayek in nieuwe comedy "Grown ups"
Bar Refaeli en Leonardo diCaprio leggen ruzie bij in Mexico?
DJ Tiësto opnieuw in Mexico!


Javier Hernandez
Javier Hernandez is de meest populaire Mexicaanse voetbalspeller van het moment. Na zijn komst bij Manchester United deze zomer staat hij ook internationaal in de belangstelling. Zijn bijnaam is EL Chicharito dat erwtje betekent. Tijdens het Wereldkampioenschap in Zuid Afrika scoorde Javier tweemaal voor Mexico tegen zowel Frankrijk als Argentinië. Bij Manchester United makte hij een goede start en ook daar scoorde hij reeds een aantal maal. Zijn populariteit buiten het voetbal veld neem toe en Javier is niet alleen in de meeste boulevardbladen te vinden ook speelt hij regelmatig mee in tv commercials.
Guillermo del Toro
Guillermo del Toro geboren op 8 oktober 1964 te Guadalajara is de meest gevraagde regisseur van Hollywood op dit moment. Hij is vooral bekend van de films de Hellboy en Pan's Labyrinth, goed voor een Oscarnominatie. In 2008 werkte hij aan The Hobbit in The Lord of the Rings series. Daarnaast is hij medeoprichter van Cha Cha Cha Films, opgericht door de drie Mexicaanse regisseurs Alfonso Cuarón, Alejandro González Iñárritu en Guillermo del Toro. Recent kondigde Tores aan dat hij zich ook beizg gaat houden met het intikkelen van videogames.
Gael García Bernal
Gael García Bernal werd geboren op 30 november 1979 is de meest populaire Mexicaanse acteur van dit moment. Hij speelde in vele Mexicaanse en internationale filmproducties waarvan zes films een Oscarnominatie ontvingen: De tripas, corazon, Amores Perros, El Crimen del Padre Amaro, Y Tu Mamá También, The Motorcycle Diaries en Babel.
Alejandro González Iñárritu
Een van de meest prestigieuze Mexicaanse inbreng in de filmwereld is toch wel Alejandro González Iñárritu . Hij maakte grote faam met de film Babel (2006) met o.a. Brad Pitt, Cate Blanchett en Gael García Bernal. Deze film kreeg zeven Academy Awards nominaties waaronder voor Best Picture en Best Director. Ook regisseerde hij 21 grams (2003) o.a. met Sean Penn, Naomi Watts and Benicio del Toro.De grote doorbraak in het internationale circuit maakte Alejandro González Iñárritu samen met Guillermo Arriaga in 2000 met de film Amores perros (2000).
Lorena Ochoa
Lorena Ochoa geboren op 15 november 1981 wordt gezien als de beste vrouwelijke golfster ooit. Zij stond van 200t tot 2010 nummer 1 op de internationale ranglijst en is daarmee de eerste en enige Mexicaanse atlete tot nu toe. Dit jaar maakte Lorena bekend dat ze stopt met golf dat een nationale schok te weeg bracht.
Cafe Tacvba
Cafe Tacvba is één van de meest invloedrijke Mexicaanse bands van de jaren '90 opgericht in 1989. Hoewel de stijl van de band als alternatieve rock wordt bestempeld laat de band haar veelzijdigheid zien door een uniek combinatie van verschillende stijlen waaronder pop, rock, hip -hop en elektronische muziek te combineren. De band bestaande uitRubén Isaac Albarrán Ortega (zang, gitaar,) Emmanuel "Meme" del Real Díaz (keyboards, gitaar, piano), José Alfredo "Joselo" Rangel Arroyo (gitaar, zang) en Enrique 'Quique' Rangel Arroyo (bass gitaar, zang)won in 2004 een Grammy award voor het beste rock album getiteld " Cuatro Caminos . "
Andres Bustamante
Andres Bustamante is op dit moment één van de meest hilarische komieken van Mexico. Hij brak door als presentator bij TV Azetca en leverde commentaar bij o.a. het Wereldkampioenschap voetbal en de Olympische Spelen. Ook verzorgde hij de stem van Mike Wazowski in de film Monsters, Inc. Hij heeft een eigen show op het komedie kanaal genaamd Ponchivision waarin hij zijn favoriete typetjes speelt zoals Ponchito Dr Chunga en Hooligan.
Mystico
Mystico is een populaire Mexicaanse professionele worstelaar ook wel Lucho Libre genaamd. Mystico worstelt voor de lucha libre promotion Consejo Mundial de Lucha Libre (CMLL) waar hi o.a. Rey Bucanero, Tarzan boy, Tigre Mask en Mephisto versloeg. Daarnaast speelt Mystico in de videoclip van het liedje "Me Muero" gezongen door de spaanse band La 5ª Estación. Ook speelde hij een bijrol in de populaire tv serie telenovela Muchachitas como tú. Sinds 2009 is Mystico ook poliert actief bij de PAN (Nacional Action Party)
Diego Luna
Diego Luna werd op 29 december 1979 geboren en is bekend als acteur in diverse film, theater en televisieprogramma's. Luna maakte zijn tv debuut in 1991 in de film El Último Fin de Año. Daarna speelde hij samen met zijn jeugd vriend Gael García Bernal in de telenovela El Abuelo y Yo. Zijn grote internationale doorbraak kwam in 2001 met Y tu mamá también. Tegenwoordig richt Luna zich op de Amerikaanse markt en speelde in films zoals Vampires: Los Muertos uit 2002 met Bon Jovi en Frida uit 2002 met Salma Hayek maar in 2008 speelde hij nog in Rudo Y Cursi.
Paola Espinosa
Paola Espinosa werd geboren op 31 juli 1986 in La Paz bezorgde Mexico samen met haar partner Tatiana Ortiz Mexico de bronzen medaille tijdens de Olympische spelen in 2008 in Peking bij het schoonspringen. Paola was tevens vlaggendrager. Ook won Paola een aantal titels tijden de wereldkampioenschappen en de Pan Amerikaanse spelen.
Lees ook:
Salma Hayek in nieuwe comedy "Grown ups"
Bar Refaeli en Leonardo diCaprio leggen ruzie bij in Mexico?
DJ Tiësto opnieuw in Mexico!

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...