NIEUWS - Onbekende foto's Frida Kahlo gepubliceerd

Onlangs bracht de Mexicaanse historicus en fotograaf Pablo Ortiz Monasterio nog nooit eerder gepubliceerde foto's van Frida Kahlo uit. De foto's zijn afkomstig uit dozen en kasten meer dan een halve eeuw oud en konden zo aan het grote publiek getoond worden. De foto's zijn gebundeld in het boek Frida Kahlo, sus fotos en heeft een onschatbare historische waarde. Het toont het leven en werk van de beroemde Mexicaanse kunstenares bekend om haar surrealistische schilderijen geïnspireerd door haar tragische levenservaringen en haar liefde voor Diego Rivera.

Het boek telt 522 bladzijden vol hoogwaardige reproducties van foto's uit het privéarchief van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Inclusief foto's die zij zelf maakte maar daarnaast ook foto's gemaakt door beroemde fotografen zoals Edward Weston en Tina Modotti. het boekt telt zeldzame persoonlijke kiekjes van Diego Rivera en Frida in het Casa Azul en in hun werkatelier in San Angel. Ook laat het boek andere foto's van vrienden en familie zoals Leon Trotski maar ook foto's gemaakt door Frida's vader Guillermo zien. De foto's zijn voorzien van tekst door Masayo Nonaka, Laura Gonzalez Flores, James Oles en anderen.

In opdracht van Diego Rivera werden de privé bezittingen van hem en zijn vrouw onder toezicht gesteld en beheerd door Dolores Olmedo die ervoor moest zorgen dat de foto's pas 15 jaar na de dood van muralist werden vrijgegeven. Uit meer dan 6000 familiefoto's heeft Pablo Ortiz Monasterio 400 foto's geselecteerd voor publicatie. Bekijk hier de foto's.

Lees ook:
Alles over Frida Kahlo
Frida Kahlo in Brussel
Cinco de Mayo

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...