NIEUWS - Toekomst Mexicana onzeker

De economische crisis heeft nu ook haar tol geëist onder de Mexicaanse luchtvaartmaatschappijen. Vorig jaar werd reeds gewaarschuwd voor de moeilijke tijden die de belangrijkste Mexicaanse luchtvaartmaatschappijen waaronder Aeromexico, Mexicana , Volaris , Interjet en Aviacsa tegemoet kwamen. Door het sterk teruglopend aantal bezoekers lagen de prijzen onderdruk en moesten de kosten met meer dan 50% gereduceerd worden.

Onlangs werd bekend dat Mexicana Avionics in ernstige financiële problemen is gekomen. Mexicana is na Aeromexico de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Mexico en maakte tot ooit onderdeel uit van de Star Alliance. Gisteren maakte La Asociación Sindical de Pilotos Aviadores (ASPA) bekend dat de piloten van de noodleidende maatschappij een nieuwe investeerder bereid heeft gevonden de helpende hand toe te reiken.

Eerder maakte Mexicana bekend vluchten te moeten schrappen vanwege de financiële situatie. Of de onbekende nieuwe investeerder de hele Grupo Mexicana de Aviación inclusief de prijsvechters MexicanaClick en MexicanaLink overneemt is nog niet bekend.

Lees ook:
Mexicaanse economie in een Caída Libre
Alles over Playa del Carmen
Aftrap Orkaanseizoen Mexico 2010

1 comments:

Annefloor zei

En dat hebben we gemerkt... >>> http://ow.ly/2z8yc

Een reactie posten

Onderwerp...