NIEUWS - Update orkaanseizoen 2010

Voor toeristen in Playa del Carmen, Cancun, Tulum, Isla Holbox, Isla Mujers en aan de Pacifische oceaan Puerto Vallarta, Acapulco en Manzanillo is het orkaanseizoen 2010 in vergelijking met 2009 een relatief druk seizoen. De voorspellingen voor orkanen in Mexico voor oktober, november en december zijn iets naar beneden bijgesteld maar de verwachting is dat tenminste 4 tot 6 zeer krachtige orkanen zullen ontstaan en mogelijk het vaste land van Mexico passeren.

Het orkaanseizoen 2010 voor de Atlantische oceaan begon het seizoen desastreus met de orkaan Alex. Alex bereikte categorie 2 en zorgde voor hevige overstromingen in de staat Tamaulipas. In het totaal ontstonden tot nu toe 7 tropische depressies, 5 tropische stormen en 2 orkanen waarvan 1 in de categorie 2. In het totaal vielen er 54 slachtoffers en wordt de totale schade op meer dan 1885 miljard USD geschat. Met name Bonnie en Colin zorgde voor veel schade in de Verenigde Staten terwijl Mexico weinig overlast van de orkanen heeft gehad.

Het Orkaanseizoen 2010 begon vroeg aan de Pacifische oceaan met de orkaan Agatha die voornamelijk centraal Amerika en Guatemala trof, gevolgd in juni door de orkanen Blas, Celia (Categorie 5) en Darby en begin augustus Estella. In het totaal ontstonden 9 tropische depressies, 6 tropische stormen en 3 orkanen waarvan 2 in de categorie 3. In het totaal waren er 324 slachtoffers te betreuren en word de materiële schade op 1,64 miljard USD geschat.

Lees ook:
Aftrap orkaanseizoen Mexico 2010
Druk orkaanseizoen 2010 Playa del Carmen
Olie vormt geen gevaar voor stranden Playa del Carmen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...