NATUUR EN WETENSCHAP - Mexico met GOOGLE streetview

Geo-informatie speelt een steeds belangrijkere rol in onze hedendaagse maatschappij. Mede door de grootschalige beschikbaarheid van digitale kaarten, satellietfoto’s, foto's en video beschikt de consument over een groot scala aan nuttige bruikbare informatie voor vakantievoorbereidingen. Na de succesvolle lancering van Google Earth en Google Maps lanceerde Microsoft niet lang geleden Bing Maps. Bovenstaande ontwikkelingen hebben voor u als Mexico liefhebber een waardevol en onmisbaar gereedschap gegeven om alvast een kijkje in het land van onze dromen te nemen.
Google Maps werkt heel eenvoudig. U wilt bijvoorbeeld de omgeving van Playa del Carmen verkennen. Klik hier om de stad gecentreerd in beeld te krijgen. Vervolgens kunt u nu diverse beschikbare informatie over Playa bekijken en raadplegen. Wilt u gebruik maken van streetview sleep dan het geel/goude mannetje op de kaart en zet hem op de door uw gewenste plek. Vervolgens zal het beeld veranderen in de lokale omgeving. Onder More kunt u ook live webcams, video’s, foto's en nog vele ander nuttige zaken bekijken. Gaat u met de auto dan kunt u via Get directions een actuele routebeschrijving opvragen van het daar u gekozen beginpunt naar uw eindbestemming.

Google streetmap is ook beschikbaar voor een groot deel van Mexico met name de toeristische plaatsen waaronder de bekende badplaatsen Cancun en Puerto Vallarta maar ook de grote steden zoals Mexico Stad en Guadalajara. Om alvast een kijkje in de Maya cultuur te nemen zijn de bekende Maya sites zoals Chichen Itza, Palenque en Tulum beschikbaar. Veel plezier!

lees ook:
Mexico vanuit de lucht
Mexicaanse monumenten met 3D laserscanner in kaart gebracht
Upodate Orkaanseizoen Mexico 2010

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...