NIEUWS - Los Niños Héroes

Gisteren was het de 163 jaar geleden dat la Batalla del Castillo de Chapultepec plaats vond. Op 13 september 1847 vielen Amerikaanse troepen Mexico Stad binnen. Zes jonge cadetten van het Heroico Colegio Militar probeerde met alle macht stand tegen de Amerikaanse overmacht te houden. Volgens de legende sprong de laatst overlevende gewikkeld in de Mexicaanse vlag de dood tegemoet; liever dood dan zich over te geven aan hun vijanden. Ter ere van deze strijd geleverd door de zes jonge helden is vandaag de dag het monument Los Niños Héroes aan de voet van Castillo de Chapultepec te bezichtigen.
Ter nagedachtenis van deze slag werd gisteren een herdenkingsbijeenkomst gehouden. "De Niños Heros moeten een voorbeeld zijn voor onze jeugd. Met de trouwe verdediging van het kasteel , schreven zij de meest glorieuze en onvergetelijke bladzijde in de geschiedenis van ons land.", aldus Kapitein Alberto Aguilera Orozco.

De herdenking werd gehouden in het bijzijn van o.a. de Gouverneur Humberto Moreira Valdes, secretaris van Sociale Zaken , Xavier Raúl González Valdes samen met Abramo Masso Jericho namens het college van burgemeesters en generaal Gerardo Ruben Herrera Serrano , commandant van de Zesde militaire zone.

Lees ook:
Alles over Mexico Stad
Geen heden zonder verleden
Update orkaanseizoen Mexico 2010

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...