NIEUWS - Natuurgeweld treft Mexico

In de staat Veracruz blijft het waterpeil van de rivieren stijgen. Volgens La Comisión Nacional del Agua (Conagua) heeft het water in diverse plaatsen kritieke waarden bereikt. De verwachting is dat de regenval de komende dagen aan blijft houden daarom worden de stroomgebieden van de riveren Nautla, Misantla , Papaloapan , Coatzacoalcos en Tonala extra in de gaten gehouden.

Gisterenochtend werd het dorp Santa Maria Tlahuitoltepec gelegen in de staat Oaxaca getroffen door een aardverschuiving als gevolg van de hevige regenval. Vier huizen werden bedolven onder een afgebrokkeld stuk berg van 200 lang en 60 meter breed. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken , Francisco Blake Mora heeft de bodemverzaking tot op heden vermoedelijk het leven gekost aan 8 kinderen en drie volwassen.

De tropische storm Matthew heeft tot nu toe 9 mensenlevens geëist. President Calderón maakte een korte rondreis aan de getroffen gebieden van Chiapas en Tabasco. Meer dan 5000 Mexicanen zijn getroffen door het natuurgeweld. De Protección Civil heeft bekend gemaakt dat 1558 woningen, 62 scholen, 10 bruggen en 29 wegvakken zijn beschadigd.

Lees ook:
Update orkaanseizoen 2010
Aftrap orkaanseizoen Mexico 2010
Druk orkaanseizoen Playa del Carmen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...