NIEUWS - Tropische storm Karl nadert Mexicaanse Kust

De komende uren zal de tropische storm Karl de Mexicaanse stranden bereiken. Op dit moment bevindt Karl zich op zo'n 80 kilometer voor de Caribische kust van Mexico en zal over enige uren ter hoogte van Tulum aan land komen. Voor de gehele Riviera Maya inclusief Playa del Carmen en Cancun is een weeralarm afgegeven en zijn windsnelheden van boven de 100km/u te verwachten.
De Voorspelling is dat de tropische storm Karl zich over het schiereiland van Yucatan met windsnelheden van 60 tot 125 km/uur zal voortbewegen richting Campeche waar de storm komende nacht 01:00 lokale tijd zal arriveren. Meteorologen verwachten niet dat Karl in kracht zal aantrekken om uit te groeien tot een orkaan. Vandaar trekt Karl de Golf van Mexico over waardoor zijn kracht weer iets zal toenemen en windsnelheden van boven de 100 km/u verwacht worden.

Vrijdagnacht om 01:00 plaatselijke tijd zal Karl wederom het vaste land van Mexico iets ten noorden van Tuxpan bereiken. Eenmaal Boven land zal Karl zich verspreiden over een groot gebied van centraal Mexico waaronder Mexico Stad om tenslotte af te zwakken. De komende dagen kan Mexico ook nog de orkanen Igor en Julia verwachten. Mexico Vandaag houdt u op de hoogte!

Update:Karl heeft om 07:45 plaatselijke tijd 50 km ten noordoosten van Chetumal Mexico bereikt.

Lees ook:
Update orkaanseizoen 2010
Aftrap orkaanseizoen Mexico 2010
Druk orkaanseizoen Playa del Carmen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...