NIEUWS - Mexicaan Segio Perez in Formule 1

Historisch nieuws gisteren vanuit het Formule 1 circuit. Het team van Sauber maakte bekend dat zij voor het Formule 1 seizoen 2011 de Mexicaan Sergio Perez hebben vastgelegd. Perez zal in de stal van Sauber een plek innemen naast de Japanner Kamui Kobayashi en ten koste van de Duitser Nick Heidfeld.

Perez kwam dit seizoen uit in de GP2 bij Barwa Addaxi met als teamgenoot Giedo van der Garde. Hij behaalde een tweede plaats in het klassement en wist vier GP's te winnen waaronder de GP van Monaco. Het financiële brein achter de F1 overgang is het bedrijf Telmex onderleiding van Carlos Slim. Daarom zal de naam van het grootste Mexicaanse telecombedrijf volgend Grand Prix seizoen op de wagen van het team Sauber te vinden zijn.

Perez zal de vijfde Mexicaanse Formule 1 coureur in de geschiedenis worden. De gebroeders Rodriguez: Ricardo ( 1961-1962 ) en Pedro ( 1963-1971 ) , Moises Solana (1963-1968) en Hector Rebaque (1977-1981)gingen hem voor. Josele Garza kwam uit als testrijder voor Minardi. Esteban Gutierrez pas 19 jaar en uitkomend in de GP3 zal volgend seizoen testcoureur worden bij het team van Sauber.

Lees ook:
Mexicaanse deelname Olympische Winterspelen
Quote 500 ook in Mexico
Clown Bassie groote afwezige in Mexico Stad

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...