NIEUWS - Mexico getroffen door reeks van aardbevingen

Update: Vandaag 21 oktober werd om 11:53 lokale tijd het gebied getroffen door een aardbeving van 6.9 op de schaal van Richter.


El Servicio Sismológico Nacional (SSN) bericht vandaag dat vier Mexicaanse staten afgelopen nacht zijn getroffen door een reeks van aardbevingen. De getroffen staten zijn Baja California, Sinaloa, Baja California Sur, Oaxaca.

De eerste beving vandaag deed zich voort om 01:58 lokale tijd. Het epicentrum lag op 145 kilometer ten noordoosten van La Paz gelegen in de staat Baja California Sur op een diepte van 10 kilometer en had een kracht van 5.8 op de schaal van Richter. Om 02:35 volgende een tweede beving met het epicentum op 160 kilometer ten zuidwesten van Los Mochis in de staat Sinaloa op een diepte van 10.1 kilometer met een kracht van 4.4 op de schaal van Richter. Enkele minuten later volgende de derde beving langs de San Andreas-breuk 14 kilometer ten zuidoosten van de stat Mexicali op een diepte van 5 kilometer. Deze beving had een kracht van 3.6 op de schaal van richter.

De laatste beving werd gevoeld om 03:16 ruim 62 kilometer ten noordoosten van de stad Crucecita in de staat Oaxaca. Het epicentrum bevond zich 93 kilometer diep en de beving had een kracht van 4.1 op de schaal van Richter. Mexico wordt regelmatig getroffen door aardbevingen. Er zijn tot nu toe geen berichten van eventuele slachtoffers of materiële schade bekend.

Lees ook:
In de schaduw van 200 jaar onafhankelijkheid...
Baja California getroffen door zware aardbeving
Bent u bang voor een aardbeving in Mexico?

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...