NIEUWS - De 10 meest klassieke Mexicaanse Auto's

In Mexico worden miljoenen auto's gefabriceerd. Onlangs gaf De10.mx een overzicht van de 10 meest klassieke Mexicaanse auto's. Opvallend is dat veel Europese merken met name Volkswagen en Renault razend populair zijn onder de Mexicaanse bevolking. Natuurlijk kent de auto-industrie ook veel invloed vanuit de Verenigde Staten met merken zoals Ford, Dodge en Chrysler.

De Volkswagen Caribe ontworpen door de Giorgetto Giugiar werd in 1977 naar Mexico gehaald. In maart 1987 werd het laatste model verkocht en vervangen door de nieuwe generatie Golf 2. In 1975 begon de productie van de Renault 5 in de Mexicaanse stad Ciudad Sahagun. De auto met als bijnaam Zapatito werd vooral bekend doordat deze door Telefonica als bedrijfswagen werd gebruikt. De productie van Volkswagen Combi begon in Mexico pas in 1970 en tot het einde van d e productie in 1996 zijn er meer 250.000 van verkocht. Volkswagen Vocho bij ons bekend als de Kever was jaren lang het boegbeeld van de taxi's in Mexico Stad. Geverfd in groen en wit vervoerden zijn miljoenen mensen door deze metropool. De kever werd geïntroduceerd in 1967 en werd pas in 2003 uit de productie gehaald.

Ook in Mexico is de auto-industrie sterk veranderd. Met name de SUV zijn razend populair, benzine is tenslotte goedkoop en de slechte wegen worden met deze auto's iets meer comfortabel. Niet elke Mexicaan kan zich zulke wagens permitteren vandaar dat het straatbeeld van Mexico gevuld is met oude vaak slecht onderhouden klassiekers.

Lees meer:
Alles over auto rijden in Mexico
Mexicaanse benzineprijzen blijven stijgen
Alles over Tequila

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...