NIEUWS - De Rolling Stones in Mexico

Eind oktober bracht Keith Richards, gitarist van de Rolling Stones zijn lang verwachte autobiografie Life uit. Ter promotie van dit boek gaf Richards enkele interviews met als grootste onthulling dat de Rolling Stones weer op tournee gaan. Wie het boek goed leest merkt een aantal passages op waarin de Rolling Stones in Mexico vertoeven.

De Stones gingen voor de eerste keer in 1983 naar Mexico voor opnames in o.a. Mexico Stad en Coyoacán van van de promotiefilm "Under Cover of the Night", gefilmd door Julien Temple. Hierin speelt Mick Jagger een elite die wordt ontvoerd door de terrorist Keith Richards. Op 18 december van dat jaar trouwde Richards met zijn Pati Hansen in het Finisterra Hotel in Cabo San Lucas. Begin januari 1984 werd ook de videoclip voor” She was hot” en “Too much blood” in de Churubusco studios te Mexico Stad opgenomen. In 1995 werd de videoclip voor “I Go Wild” opgenomen door Kevin Kerstake in Ex Templo de San Lazaro.

Pas op 14 januari 1995 tijdens de Voodoo Lounge tour traden de Stones in een uitverkocht Autodromo Hermanos Rodriques voor de eerste maal in Mexico op. In 1998 tijdens de Bridges to Babylon tour gaven de Stones op 7 en 9 februari wederom twee concerten in Mexico Stad. De laatste keer dat de Stones Mexico bezochten was tijdens de Bigger Bang tour. Toen traden ze naast Mexico Stad ook in Monterrey in het Estadio Universitario. Of de Stones ook Mexico in de volgende tournee aandoen is nog niet bekend.

Lees ook:
Alles over Mexico Stad
Alles over Mexicaanse Muziek
Alles over de Mexicaanse filmindustrie

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...