NIEUWS - Mexicaanse bevolking groeit sneller dan verwacht

Het Censo de Población y Vivienda 2010 bracht vandaag de meest actuele cijfers over de bevolkingsgroei van Mexico over het jaar 2010 naar buiten. Uit deze cijfers blijkt dat de Mexicaanse bevolking dit jaar met 3,6% procent zal stijgen naar een totaal van 112,3 miljoen inwoners. Deze groei is meer dan verwacht.

Aldape Luis Eduardo Sojo hoofd van het Instituto Nacional de Estadística y Geografía(INEGI) zei dat deze groei voornamelijk wordt veroorzaakt door dat de emigratie is afgenomen terwijl het aantal geboortes is gestegen. Het aantal inwoners is in vergelijking met de laatse telling uit 2005 met maar liefst 8,7% gestegen toen werden er 103,3 miljoen Mexicanen geteld. Met dit aantal neemt Mexico de 11de plaats in op de lijst van meest bevolkte landen ter wereld. De staat Mexico is met 15 miljoen inwoners de dichtstbevolkte staat gevolgd door Mexico Stad met 8,8 miljoen en Veracruz met 7,6 miljoen inwoners.

De definitieve resultaten zullen in het eerste kwartaal van 2011 bekend worden gemaakt. Aldape Sojo gaf aan dat met deze nieuwe gegevens het regeringsbeleid op gebieden zoals onderwijs en gezondheidszorg drastisch moet worden aangepast om zo deze bevolkingsgroei op te kunnen vangen.

Lees ook:
Alles over Mexico Stad
Mexicanen iets minder gelukkig dan Nederlanders
Mexico vanuit de lucht

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...