NIEUWS - Corruptie Mexico toegenomen

Ook dit jaar presenteerde Transparency International de corruptieranglijst. Mexico legt op deze lijst met een score van 3,1 beslag op een gedeelde 98e plek met de landen Burkina Faso en Egypte. Met deze resultaten daalt Mexico 9 plaatsen ten opzichte van 2009 toen het met een score van 3,3 nog een gedeelte 89e plek behaalde.


De jongste resultaten liegen er niet om. Ondanks de inspanningen van de Mexicaanse regering vindt 75% van de ondervraagden dat de corruptie in Mexico de afgelopen drie jaar is toegenomen. 16% vindt dat de corruptie gelijk is gebleven en slechts 7% meent dat de corruptie is afgenomen. De meeste corruptie vindt plaats bij de politieke partijen en de politie. Daarnaast is er sprake van corruptie bij de rechtspraak, het parlement en ambtenaren. In de religieuze en de private sector is sprake van een gemiddelde score terwijl bij het leger en het onderwijs nauwelijks sprake is van corruptie.

Nederland behaalt een score van 8,8 en neemt daarmee een 7de plek op de lijst in. Denemarken, Nieuw Zeeland en Singapore behoren tot de top drie minst corrupte landen. De lijst wordt zoals elk jaar gesloten met landen zoals Afghanistan, Irak, Myanmar en het meest corrupte land van 2010 Somalië.

Lees ook:
Corrucptie in Mexico neemt toe
Mexicaanse bevolking groeit sneller dan verwacht
23 miljoen Mexicanen lijden honger

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...