NIEUWS - Klimaat nieuws vanuit Mexico

Het El Sistema de Monitoreo Atmosférico de la Ciudad de México (Simat) meldt dat de luchtkwaliteit in Mexico Stad vandaag gevaarlijke waarden aanneemt en geeft een alarm af voor de kwetsbare groepen zoals ouder, kinderen en mensen met hartkwalen. Het gaat hier om de gebieden gelegen in het noordoosten van de stad. Voor overige gebieden van de stad zijn de waarden op dit moment normaal. Voor actuele informatie omtrent de luchtkwaliteit in Mexico Stad klik hier.

Inmiddels nadert de klimaattop in Cancun haar einde en meldt de telegraaf dat de impasse is doorbroken. De aanwezige landen zouden afspraken hebben gemaakt over o.a. het oprichten van een groen fonds, ontbossing tegen te gaan en kennis en technologie met elkaar te delen.

Tevens goed nieuws voor alle toeristen op weg naar de Mexicaanse stranden want ook het orkaanseizoen 2010 is ten einde. Het seizoen was voor de Atlantische oceaan erg druk met 19 tropische stormen waarvan 12 uitgroeide tot orkaankracht waarvan 5 tot in de Categorie 3. De Pacifische kust kende het minst actieve seizoen tot nu toe. Voor alle details over het orkaanseizoen 2010 klik hier.

Lees ook:
Alles over Mexico Stad
Van Kopenhagen naar de klimaattop 2010 in Mexico
Alles over het weer in Mexico

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...