REIZEN - De Mexicaanse tijd

In Mexico is het altijd vroeger dan hier in Nederland. Mexico is verdeeld in drie tijdzones. Ook kent Mexico sinds 1996 el Horario de Verano (wintertijd) ten goede van het energieverbruik. De meeste gebieden inclusief de populaire toeristische plaatsen zoals Cancun, Playa del Carmen maar ook Mexico stad , Acapulco en Morelia vallen in de Zona Centro dat een tijdverschil met Nederland van 07:00 betekent. De actuele Mexicaanse tijd voor uw bestemming is te vinden op de site van El Centro Nacional de Metrología (CENAM).

Nederland behoort tot de Greenwich Mean Time(GMT)+1 zone. Tot de Zona Centro GMT-6 behoren de staten: Aguascalientes, Campeche, Chiapas, Coahuila, Colima, Distrito Federal, Durango, Guanajuato, Guerrero, Hidalgo, Jalisco, México, Michoacán, Morelos, Nuevo León, Oaxaca, Puebla, Querétaro, Quintana Roo, San Luis Potosí, Tabasco, Tamaulipas, Tlaxcala, Veracruz, Yucatán, Zacatecas. Tot de Zona Pacifico GMT-7 behoren de staten: Baja California Sur, Chihuahua, Nayarit, Sinaloa, Sonora. Voor enkele delen van Sonora gelegen aan de grens met de Verenigde Staten zijn sinds 2010 andere regels van kracht waardoor deze gelijk komen met de Noorderburen. Tot slot in Baja California Zona Noroeste hanteert men de GMT -8 zone.

Tot slot Mexicanen hebben weinig besef van tijd en gebruiken vaak het woord mañana dat morgen betekent. Wanneer u iets met Mexicanen afspreekt reken er dan niet op dat zij op tijd zijn sterker nog op tijd komen word gezien als een belediging voor de gastvrouw of heer. Veel Mexicanen hebben de instelling: de andere zullen toch ook niet op tijd zijn.

Lees ook:
Alles over Playa del Carmen
Alles over het weer in Mexico
Alles over de Maya's

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...