NIEUWS - IJshockey in Mexico Stad

Dat Mexicanen van voetballen houden is bekend maar dat ook ijshockey populair bij de Mexicanen is komt als een verrassing. Toch worden van 9 tot en met 18 januari de wedstrijden van het 2011 IIHF World Championship Division III in Mexico Stad gespeeld. Een erg ongebruikelijke plek waar de temperatuur overdag zo'n 23 graden bedraagt om een ijshockey wedstrijd te organiseren. Mexico telt 1073 geregistreerde ijshockeyers en beschikt over 18 indoor kunstijsbanen.

De deelnemende landen zijn naast Mexico ook Servië, Noord Korea, Nieuw Zeeland, Taipei, Turkije en Bulgarije. Mexico speelde de openingswedstrijd op de kunstijsbaan op het Zocalo (het grote plein) in het centrum van Mexico Stad tegen Bulgarije waar ruim 50.000 toeschouwers aanwezig waren. Mexico versloeg Bulgarije met 8-0. Ook werd Turkije met 7-5 verslagen en Taipei met 9-1. Vandaag speelt Mexico in de Lomas Verdes Rink tegen Noord Korea en op maandag de slotwedstrijd tegen Nieuw Zeeland.

De Mexicaanse autoriteiten besloten drie jaar gelden om elk jaar een kunstijsbaan in het centrum van Mexico Stad te bouwen. Burgemeester Marcelo Ebrard beloofde daarbij extra turbines te laten bouwen. De wedstrijden worden niet alleen op de Mexicaanse televisie uitgezonden maar zijn ook te bekijken in ander Latijns-Amerikaanse landen zoals Colombia, Chili, Argentinië en Brazilië.

Lees ook:
Alles over Mexico Stad
Lucha Libre
Alles over Playa del Carmen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...