NIEUWS - Toerisme Mexico blijft groeien

Ruim 22,6 miljoen buitenlandse toeristen bezochten in 2010 Mexico. Volgens de Mexicaanse minister van toerisme, Gloria Guevara Manzo zijn deze recente cijfers een indicator dat dit aantal ook het komende jaar zal blijven groeien. Tijdens een persconferentie in een hotel in Madrid ter gelegenheid van de Internationale Toerisme Beurs van Madrid (Fitur) zei Guevara dat Mexico in 2009 21,4 miljoen buitenlandse toeristen ontving.
Niet alleen neemt het aantal buitenlandse toeristen dat naar Mexico komt toe maar ook bezoeken meer toeristen Mexico meerdere malen. Daarbij verhogen alle vliegtuigmaatschappijen het aantal stoelen op vluchten naar het land en breiden het aantal bestemmingen in Mexico uit. Volgens de minister zijn de toeristen en reizigers beter geïnformeerd, meer ervaren en beter voorbereid. Ook ziet de minister meer belangstelling van niet alleen Spaanse internationale investeerders maar ook andere nationaliteiten zien kansen in Mexico.

Volgens cijfers van de WTO groeide de toeristische sector wereldwijd met 6,7% tot 935 miljoen toeristen. Voor 2011 wil de Mexicaanse overheid het aantal toeristen met maar liefst 15% laten stijgen t.o.v. 2010.

Lees ook:
Alles over Playa del Carmen
Alles over het weer in Mexico
Alles over gezond op reis

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...