NIEUWS - Voladores en Trajineras in Parijs

In het kader van het project México en Francia zullen diverse evenementen in Frankrijk worden georganiseerd om het toerisme vanuit Europa naar Mexico te promoten. Vanaf aankomende februari tot december van dit jaar zullen meer dan 250 activiteiten op het gebied van culinair, artistiek, economische samenwerking, duurzaamheid, toerisme en sport plaats vinden.

De meest spectaculaire eyecatcher zijn de speciaal overgevlogen Voladores de Papantla die normaliter in Veracruz of voor het Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) te vinden zijn en de Trajineras uit Xochimilco. Deze gondelaars uit Mexico Stad zullen hun kunsten op de Seine aan het Franse publiek vertonen. Daarnaast zijn de vele inheemse kunstvoorwerpen en Mariachi muziek te beluisteren.

De evenementen zullen door heel Frankrijk worden gehouden. Het eerste evenement dat gepland staat voor 18 februari a.s. zal plaats vinden in het middeleeuwse dorp Saint-Romain-en-Gal. Ook Lyon en vele Franse dorpen zullen kennis gaan maken met de Mexicaanse cultuur met o.a. concerten en culinaire hoogstandjes.

Lees ook:
Alles over Mexico Stad
Alles over Maya's
Alles over Tequila

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...