NIEUWS - Mexicanen drinken niet alleen Tequila

Minister van Volks-gezondheid Jose Angel Cordova Villalobos maakte vandaag bekent dat alcoholisme een steeds groter probleem vormt voor de Mexicaanse bevolking. Meer dan 26,6% van de Mexicanen drinkt alcohol, 0,8% van de bevolking zijn serieuze drinkers, 5,3% drinkt regelmatig consumptie en bij 5,5% is er sprake van een verslaving.

Tocht onthoudt 70,2% van de Mexicanen zich van alcoholische dranken dit in tegenstelling tot andere landen. In een recent onderzoek over overmatig alcohol gebruik in 26 landen staat Mexico op plaats nummer 10. In landen zoals Italië, China en Israël is het gebruik minder terwijl in landen zoals Frankrijk, de Verenigde Staten en Japan het gebruik meer is.

Alcoholgebruik brengt naast de directe gezondheidsproblemen ook aanzienlijk meer huiselijk geweld, verkrachtingen, werk en ziekteverzuim, slechte prestaties op school en vroegtijdige schoolverlaters met zich. Daarnaast is er een direct verband tussen overmatig alcoholgebruik en de vele verkeersongevallen en ongelukken op de werkvloer in Mexico.

Lees ook:
Alles over Tequila
Mexicaanse wijn
Mexicaans bier

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...