NIEUWS - Top tien duurste Mexicaanse autowegen

De Mexicaanse overheid heeft de afgelopen jaren veel geld uitgetrokken voor het verbeteren en aanleggen van nieuwe wegen. Met deze nieuwe infrastructuur wil de overheid de bereikbaarheid tussen de grote steden verbeteren. Ook wil de overheid de veiligheid van de wegen verbeteren. Keerzijde aan deze betere bereikbaarheid zijn kosten voor de gebruiker. De10.com gaf deze week een overzicht van de tien duurste tolwegen in Mexico op.
Boven aan de lijst staat de tolweg tussen Maravatío en Zapotlanejo. De tol voor deze vrij nieuwe snelweg bedraagt 431 pesos. De snelweg ook bekend als de Carretera Federal De Cuota 15D, vormt de belangrijkste verbinding tussen Mexico Stad, Morelia en Guadalajara. De weg loopt door de staten Michoacán en Jalisco is 322 kilometer lang met een reistijd van bijna 3 uur.

De top 10 wordt afgesloten met de snelweg tussen Guadalajara en Colima. Hier bent u 222 pesos kwijt. Jalisco kent de meest kostbare tolwegen van Mexico. De tolweg draagt de bij naam "La perla de occidente" oftewel de Parel van het Westen. De afstand bedraagt bijna 200 kilometer met een reistijd van bijna twee uur. Jaarlijks komen vele Mexicanen als gevolg van verkeersongeluken om het leven.

Lees ook:
Alles over Auto rijden in Mexico
Alles over de Mexicaanse Peso
Alles over Playa del Carmen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...