REIZEN - Puerto Vallarta

Puerto Vallarta is sinds jaar en dag een belangrijke toeristische bestemming voor Nederlanders. Internationaal kreeg de Mexicaanse badplaats naar aanleiding van de film The Night of the Iguana in 1963 veel bekendheid. Vanaf die tijd is de stad een oord geworden voor de Amerikaanse jetset waaronder sterren zoals Elizabeth Taylor.

Gelegen aan de Bahia de Banderas streken de Pacifische stranden zich meer dan 42 kilometer uit. Aan deze stranden zijn de vele Hotels en ressorts gelegen variërend van eenvoudig tot zeer luxe. Mocht u kiezen voor een all inclusief dan is toch het advies om eens te gaan eten in de vele authentieke
restaurants die Puerto Vallarta rijk is en wanneer u na een lange actieve dag winkelen. nog energie over heeft leef u dan uit in het bruisende nachtleven in de gezellige bars.

Dit artikel geeft een overzicht van alle belangrijke informatie die aan de basis staat voor een onbezorgde en onvergetelijke vakantie in Puerto Vallarta. Alle informatie is verzameld aan de hand van ervaringen van bezoekers. Ook geven we een aantal ideeën van leuke activiteiten die u zeker gedaan moet hebben. Voor de mensen die meer dan alleen lekker van het mooie weer en de prachtige Caribische stranden willen genieten hebben we de meest interessante en avontuurlijke excursies voor u uitgekozen.

Lees ook:
Alles over Playa del Carmen
Alles over het weer in Mexico
Alles over de Mexicaanse Peso


Algemeen
Puerto Vallarta staat bekend om haar bruisende en sfeervolle uitstraling waarmee het voor veel Noord Amerikaanse en Europeanen de meest populaire bestemming is. Het symbool van deze stad is het zeepaard gelegen aan de Malecón met een prachtig uitzich tover de Pacifische Oceaan.

Puerto Vallarta kent een ruime keuze aan banken en beschikbare pinautomaten. Visit Puerto Vallarta biedt uitgebreide informatie zoals digitale kaarten.

Hotels en Resorts
Puerto Vallarta kent een breed assortiment van hotels, ressorts en bed and breakfast. De comfort klasse lopen uiteen van simpele tot de meest luxueuze all inclusieve arrangementen. De meest favoriete hotels in Purto Vallarta beoordeeld door bezoekers zijn als volgt:

Hotel Barcelo Puerto Vallarta*****
Hotel Casa Dona Susana**
Hotel Playa Los Arcos***
Hotel Holiday Inn *****
Hotel Sheraton Buganvilias *****
Club Viva Vallarta******
Crown Paradise Club Puerto Vallarta***
Golden Crown Paradise Resort Puerto Vallarta***
NH Krystal Puerto Vallarta****
Velas Vallarta Suite Resort***
Villa Premiere Spa****
Vista Club Playa de Oro****
Dreams Puerto Vallarta Resort Spa***

Bekijk hier de complete lijst van hotels in Puerto Vallarta met beoordelingen van bezoekers.Stranden
De Bahia de Banderas kent een variëteit aan stranden met een lengte van meer dan 42 kilometer voor elk wat wils. Slechts twee stranden bevinden zich even ten zuiden van de Rio Cuale in de buurt van het oude centrum: Playa Olas Altas en Playa de los Muertos.

Ten Noorden van de stad bevinden zich de stranden van de Zona Hotelera die zich uitstreken tot aan de Ferry Terminal bij Marina Vallarta. De belangrijkste stranden zijn Playa Camarones, Playa las Glorias, Playa Los Tules, Playa las Palmas en Playa de Oro. Ten Noorden van de Ferry Terminal richting Nuevo Vallarta bevinden zich ook nog een aantal minder ontwikkelde stranden zoals Playa Flamingo’s.

Ten zuiden van het oude centrum liggen de stranden Playa Conchas Chinas, Playa Estancas, Playa los Venados, Playa Punto Negra, Playa Garza Blanca, Playa Gemelas en het beroemde Mismaloya bekend van de film Night of the Iguana (1963). Hier bevinden zich ook de bekende Los Arcos. Tot slot veel verder zuidelijk ligt de populaire cruise bestemming Yelapa, Boca de Tomatlan, Playa de las Animas, Playa Quimixto en Playa Majahuitas.Restaurants
Puerto Vallarta kent een grote diversiteit van meer dan 250 restaurants. U heeft een ruime keuze uit o.a. de Mexicaanse, Franse, Argentijnse, Japanse, Chinese en Australische keuken.

Voor degene die toch meer van het Europese, Amerikaanse eten gaan zijn natuurlijk de ketens van o.a. Carlos and Charlies, Mac Donalds en het Hard Rock Café aanwezig.

Voor diegene die interesse hebben in de lokale keuken vraag dan naar Huachinango Sarandeado, gegrilde zwaardvis (Marlin)of Ceviche.Nachtleven
Puerto Vallarta is populair voor de zogenaamde springbreakers waardoor de stad bruist van de vele disco, clubs en bars. De meest populaire clubs zijn te vinden aan de Malecon in El Centro. De meest populaire tenten zijn: Hilo, Mandala, Senor Frogs, La Zoo en La Vaquita.

Salsa liefhebbers kunnen terecht bij La Bodeguita del Medio. Voor de typische Mexicaanse Mariachi muziek kunt u terecht bij La Chata, El Andariego en La Destileria. Voor het iets ruigere harde werk zijn Live optredens te vinden bij BeboTero, Paradise Burger and Senor Frogs en Wing's Army. Voor een uitgebreide lijst van bars en clubs klik hier.
Shoppen en winkels
Puerto Vallarta heeft net zoals Playa del Carmen tal van leuke kleine boetieks met alle mogelijke koopwaar. Daarnaast is Purto Vallarta bekend om haar vele kunstgaleries. De meeste winkels gaan om 10 ochtends open, sluiten voor de siësta van 2 tot 4 om vervolgens tot 8 uur avonds open te blijven. De meeste kleine winkels vindt u aan Juarez en Morelos in het centrum van het oude Vallarta. De drie belangrijkste Plaza's zijn Plaza Genovesa,Plaza Caracol en Marina Plaza.

Excursies
Mismaloya ligt een aantal kilometers ten zuiden van Puerto Vallarta en is onder meer bekend van de diverse filmsets. Ook Arnold Schwarzenegger maakte hier opnames voor de Predeter. U leuke excursie is een cruise vanuit de het ferryterminal die u laat snorkelen bij de Los Arces, lekker aan het strand laat genieten van Mismaloya en een jungle tocht naar de watervallen enkele kilometers bergopwaarts. Tot slot neemt de bemanning u mee naar de dolfijnen die wanneer u geluk heeft in grote getallen in de Baai aanwezig zijn.

Enkele andere zeer instressante excursies zijn o.a. Vallarta Zoo, de Marieta eilanden, San Sebastián, Las Ánimas, Yelapa, Jardines Botanicos de Vallarta, Punta Mita, El Pitillal, Templo de Guadalupe en Isla Rio Cuale.


Activiteiten
Puerto Vallarta biedt tal van activiteiten. Naast het strand, winkelen en een bezoek aan de oude binnenstad is Puerto Vallarta uitermate geschikt voor snorkelen en diepzee duiken. Daarnaast kunt u golfen, tennis, paardrijden (Rancho El Charro en Rancho Manolo) en tal van andere sportactiviteiten doen.Vervoer
De meest eenvoudige manier om van het vliegveld naar uw hotel of de stad te komen is per taxi. Voor 100-150 peso bent u zo snel en comfortabel op uw plaats van bestemming. Ook kunt u de bus van het vliegveld naar Puero Vallarta nemen deze manier is vaak de helft goedkoper dan de taxi. Wanneer u vanuit het hotel bijvoorbeeld naar het centrum van Vallarta wilt bedragen de kosten per taxi tussen 30 en 80 peso. Spreek van te voren af wat de rit u gaat kosten om niet voor verassingen achteraf te komen staan. Ook in Puerto Vallarta rijden de zogenaamde collectivios van het stadscentrum naar de Zona Hotelera.

Het Weer in Puerto Vallarta
Puerto Vallarta is gelegen aan de Mexicaanse Costa Dorada. De stad ligt aan de Bahia de Banderas op de grens tussen de staten Nayrit en Jalisco. De stad ligt op gelijke hoogte met o.a. Hawaï waardoor het een tropisch klimaat kent. De stad is omgeven door jungle en kent een regenseizoen tussen Juni en September wanneer het tevens orkaanseizoen is. Puerto Vallarta kent dezelfde jaargetijden als ons en dat betekent dat in de winter de temperatuur tussen de 16 en 25 graden bedraagt. De temperatuur loopt op tot in de zomer tussen de 20 en 35 graden. Voor de meest actuele weersinformatie in Puerto Vallarta klik hier.

Lees ook:
Alles over Playa del Carmen
Alles over het weer in Mexico
Alles over de Mexicaanse Peso

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...