NIEUWS - 1500 Mexicanen in Japan

De Mexicaanse autoriteiten in Japan melden dat ongeveer 1500 Mexicanen zich tijdens de aardbeving met een kracht van 8.9 op de schaal van richter in Japan bevonden. Ondanks dat circa 60 mexicanen in de buurt van het epishcentrum bij Tohoku waren zijn er volgens de Mexicaanse ambassadeur in Japan, Miguel Ruiz Cabañas geen Mexicaanse slachtoffers.

Ook de gevolgen van de tsunami lijken voor de Mexicaanse kust mee te vallen. In Baja California werden golven tot 70 centimeter gemeten. Uit voorzorg bleven twee tankers voor de kust van Manzanillo en een cruiseschip op weg naar Cabo San Lucas op volle zee. In Oaxaca zijn deze ochtend uit voorzorg de havens en stranden van o.a. Huatulco, Puerto Escondido, Puerto Angel, Zipolite, Tahueca, San Agustinillo en Zapotengo gesloten.

In Michoacan verwachten de autoriteiten een maximale golfhoogte van een meter. Uit voorzorg word de bevolking geadviseerd de kustwateren te mijden. Manuel Maza Sánchez van el Instituto de Geofísica de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM) verwcht dat het tsunami gevaar in de loop van zaterdag zal wijken.

Lees ook:
Mexico getroffen door reeks aardbevingen
500 Mexicaanse scholieren vast vanwege vulkaanuitbarstingen
Tweede dodelijk Mexicaans slachtoffer aardbeving Haïti

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...