NIEUWS - Mexico Stad oefent voor nieuwe aardbeving

De autoriteiten van Mexico Stad hebben een 15-tal oefeningen aangekondigd. In de maanden april, mei en juni zullen op diverse plekken rampenoefeningen plaats vinden waarbij de gevolgen van een aardbeving nagespeeld zal worden. De oefeningen vinden plaats op scholen, in overheidsgebouwen maar ook in winkels, bioscopen, hotels en ook bij de Mexicaanse oliemaatschappij PEMEX. Naast de hulpdiensten zal ook het leger bij de oefeningen worden betrokken.

Het doel van de oefeningen is om de autoriteiten inzicht te geven in de zwakke plekken van de huidge draaiboeken om zo maatregelen te treffen voor destructieve aardbevingen zoals in Japan. De bevolking wordt zo geïnformeerd hoe te handelen in geval van een aardbeving en deze informatie zal in alle gebouwen beschikbaar moeten zijn.

Vanwege de ligging in een vulkanisch gebied en de nabijheid van een breuklijn tussen twee tektonische platen heeft Mexico Stad een hoge seismische activiteit . Op 19 september 1985 werd de hoofdstad getroffen door een aardbeving van 8.1 op de schaal van richter. Er wordt geschat dat tenminste 10.000 mensen zijn omgekomen bij deze aardbeving, 50.000 mensen dakloos werden en de materiele schade bedroeg tussen de 9 en 12 miljard dollar.

Lees ook:
1500 Mexicanen in Japan
Mexico getroffen door reeks aardbevingen
Alles over Mexico Stad

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...