LIFESTYLE - Cascarones

Een leuk alternatief voor onze traditionele paaseieren zijn de Mexicaanse Cascarones. Deze zogenaamde confetti eieren komen oorspronkelijk uit China. In Mexico worden ze niet allen met Pasen gemaakt maar ook bijvoorbeeld tijdens Cinco de Mayo, Onafhankelijks dag en Dia de los muertos. Zoals vele Mexicaanse tradities worden de eieren ook steeds populairder in het Zuiden van de Verenigde Staten.

Cascarones zijn eenvoudig zelf te maken. U neemt een ongekookt ei en maakt een kleine opening aan de onderkant van het ei en verwijderd de inhoud. Maak het ei van binnen en buiten schoon en laat deze nu goed drogen. Schilder de eieren met verf naar keuze het liefste opvallende felle Mexicaanse kleuren. Vul de eieren met confetti of bijvoorbeeld een klein cadeautje en plak de onderkant van het ei met lijm en een tissue dicht.

Volgens de traditie moeten de kinderen tenslotte de eieren kapot slaan dat in combinatie met de confetti een feest is! Cascarones is een leuk alternatief voor onze traditionele paaseieren die niet alleen leuk zijn om te zoeken maar ook enorm leuk om zelf te maken.

Lees ook:
Alles over Tianguis
Alles over de Piñata
Alles over Mexicaans bier

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...