NIEUWS - Hittegolf in Mexico

Mexico Stad is getroffen door een hittegolf. Met temperaturen van boven de 30 graden werden de inwoners van Mexico Stad gedwongen verkoeling in de fonteinen van de stadsparken te zoeken. Volgens Jesús Carachure weerman van het del Servicio Meteorológico Nacional (SMN) houden de hoge tempraturen de komende week aan.

Het Noorden van Mexico zal doordat een koufront langzaam zuidwaarts trekt wat koeler weer krijgen gepaard met regen en hagel. In Baja California vielen in de maand maart 6 doden als gevolg van de extreem hoge temperaturen. Sinds begin april is de sterkte van de zonnestraling opgelopen tot een extreem hoge waarde van 11 op de UV schaal aldus het Air Quality Monitoring System (Simat) voor Mexico City. De maanden april en mei worden regelmatig gekenmerkt door extreem hoge temperaturen. In april 1998 werd een record van 33,9 graden Celsius gemeten.

De autoriteiten van de Mexicaanse hoofdstad adviseren de bevolking om de zon tussen 12:00 en 17:00 te mijden, in de schaduw te blijven of beschermende kleding zoals lange mouwen te dragen. Vermijd lichamelijke activiteiten en blijf niet langer dan 13 tot 31 minuten in de felle zon.

Lees ook:
Alles over het weer in Mexico
Alles over Mexico Stad
Alles over Playa del Carmen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...