NIEUWS - Volkswagen in Mexico

Toch een kleine historische dag in Mexico. Op Aeropuerto Internacional de Puebla (AIP) "Hermanos Serdán" landde een van de grootste vrachtvliegtuigen ter wereld: een Antonov AN-124. Aan boord 92 ton aan gereedschappen en onderdelen bestemd voor de productie van verschillende type volkswagen in de Volkswagen fabriek in Mexico.

Uit veiligheidsoverwegingen werd gekozen voor vervoer door de lucht in plaats van over de weg zo benadrukte de directieleden van de auto assemblagefabriek. Maar ook de nabijheid van het internationale vliegveld van Puebla gaven kansen om volop gebruik te maken van de beschikbare faciliteiten. De operatie werd uitgevoerd door de DHL Global Forwarding Mexico, die van het vervoer een geslaagde missie maakte.

Volkswagen heeft een lange historie in Mexico. Zo werd de Volkswagen Caribe in 1977 naar Mexico gehaald. In maart 1987 werd het laatste model verkocht en vervangen door de nieuwe generatie Golf 2. De Volkswagen Vocho bij ons bekend als de Kever was jaren lang het boegbeeld van de taxi's in Mexico Stad. Geverfd in groen en wit vervoerden zijn miljoenen mensen door deze metropool en werd pas in 2003 uit de productie gehaald.

Lees ook:
De 10 meest klassieke Mexicaanse auto's
Auto rijden in Mexico
De 10 duurste mexicaanse snelwegen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...