NIEUWS - Mexico viert zaligverklaring

Niet alleen in Polen maar ook in Mexico is de zaligverklaring van voormalig Paus Johannes Paulus II gevierd. Op diverse plekken in Mexico kwamen duizenden gelovigen bijeen om de plechtigheid van de in 2005 overleden paus te volgen.

In Puebla waaraan de paus een bezoek in 1979 bracht, kwamen de gelovigen bijeen in het El Seminario Palafoxiano voor een gebedswake. In het El Domo de la Feria de León in Guanajuato kwamen veel jongeren bijeen om samen te bidden en te zingen ter ere van de Paus. In Jalisco waar ruim 30.000 mensen op de been waren om te zien hoe Karol Wojtyla zalig werd verklaart. Ook in a andere delen van Mexico waaronder Michoacán, Veracruz, Campeche, Yucatan, Quintana Roo, en Zacatecas werd de plechtigheid op de voet gevolgd.

Paus Johannes Paulus II bracht maar liefst vijf keer een bezoek aan Mexico. Hij is vele malen meer geliefd dan zijn opvolger Paus Benedictus XVI. In Mexico waar het overgrote deel van de bevolking Rooms-katholiek is, woont ruim 10% van alle Rooms-katholieken ter wereld.

Lees ook:
Bedevaart Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe belangrijkste in Christelijke wereld
Paul Vlaar berucht in Mexico
Alles over 5 Mei

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...