REIZEN - Electriciteit in Mexico

Veel reizigers staan er niet bij stil maar het Mexicaanse elektriciteitsnet is anders dan wij in Nederland gewend zijn. De elektriciteit regelmatig uitvallen waardoor u enkele uren zonder stroom kunt komen te zitten. In de meeste grote ressorts is sprake van een permanente stroomvoorziening d.m.v. noodgeneratoren. Wanneer u uw eigen elektrische apparaten zoals labtop, telefoon, scheerapparaat en fototoestel wilt meenemen dan dient u een aantal zaken te controleren zodat u zonder problemen van de Mexicaanse stroom gebruik kunt maken.

Mexico heeft een voltage van 110V/60Hz i.p.v. 220V/50Hz in Nederland. U kunt op de oplader van uw elektronische apparatuur kijken of deze geschikt is voor het gebruik van 110-220V. Wanneer dat het geval is kunt u uw accu’s en batterijen zonder problemen m.b.v. een wereldstekker met twee platte polen opladen. Let wel op dat de laadtijden langer zijn dan in Nederland. Wanneer u geen elektrische apparatuur geen 110V/60Hz aan kan dan heeft u een transformator nodig. Deze wereldstekkers en adapters zijn o.a. verkrijgbaar bij de ANWB, bij diverse buitensportwinkels en in de taxfree winkels op Schiphol.

Vooral in hotels ontbreekt het nog weleens aan voldoende stopcontacten. Deze stopcontacten zijn van het type A of type B met aardpin. Wanneer u een contact te kort komt kunt u het beste bijvoorbeeld de leeslamp omwisselen voor uw gewenste lader. Let op dat de stekkers nogal losjes in het stopcontact kunnen zitten. Kleine kinderen kunnen daardoor ook met hun vingers in aanraking met het metaal komen terwijl de stekker nog in het stopcontact zit.

Lees ook:
Alles over Mexicaans geld
Alles over mobiel bellen in Mexico

Alles over Playa del Carmen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...