NIEUWS - World Cinema Amsterdam vertoont Salsa Tel Aviv

Salsa Tel Aviv is een sensuele, swingende en uitermate geestige romantische komedie van de Joods/Mexicaanse regisseur Jorge Weller die zich afspeelt in de underground salsacultuur van Tel Aviv. Een heerlijke feel good movie vol zomerse muziek over de kracht van liefde en dans.

Salsalerares Vicki (Angélica Vale, bekend als de Mexicaanse Ugly Betty) vertrekt naar Israël op zoek naar haar ex-man Beto in de hoop haar gezin te herenigen. Op aanraden van Beto verkleedt ze zich als non om Israël gemakkelijker binnen te komen. In het vliegtuig ontmoet ze de slimme, charmante Yoni, die haar bijstaat tijdens haar allereerste vlucht. Langzaam maar zeker ontstaat er een onmiskenbare, maar totaal ongepaste spanning tussen de twee. Bij aankomst in Israël wordt Angélica weer herenigd met Beto en Yoni keert terug naar zijn verloofde Daphne. Wanneer Vicki begint met het geven van salsalessen aan Yoni, is het hek van de dam. Hun liefde is niet meer te negeren en ze worden hopeloos verliefd op elkaar. Maar door de verschillen in cultuur, religie en sociale waarden én een jaloerse Beto en vastbesloten Daphne op hun hielen, komt hun liefde voor de ultieme test te staan.

World Cinema Amsterdam presenteert de beste, onafhankelijke films uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het festival wordt op 10 augustus geopend met de voorpremière van Gouden Beerwinnaar A Separation (Iran) en afgesloten met het Turkse Once Upon a Time in Anatolia, winnaar Grote Juryprijs (Cannes 2011). World Cinema Amsterdam vindt tot en met 21 augustus plaats in Rialto en op het Marie Heinekenplein in Amsterdam.

Lees ook:
World Cinema Amsterdam 2010
Mexicaanse film Alamar wint Tiger Award op Rotterdams Filmfestival
Boeiende lezing over geëngageerde werk van Mexicaanse kunstenares Betsabeé Romero

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...