LIFESTYLE - Gerechten uit Puebla


Puebla is een historische verweving van de Spaanse en inheemse cultuur. Bekend van de pepers zijn de gerechten uit Puebla een verrijking voor de Mexicaanse keuken. Volgens de geschiedenis waren het de nonnen van één van de vele kloosters in Puebla die de Mole Poblano hebben uitgevonden.

Voor het ontbijt kent Puebla heerlijke recepten zoals Rabo de Mestiza, Omelette Renello en Chile con huevo y tlayoyos. In Mexico is de lunch een belangrijke maaltijd en daarom is de variatie enorm. Wat dacht u van Chile Relleno, Guajolote en mole Poblano, Cecina de Atlinco, Sopa Poblana, Pechuga de pollo relleno de huitlacoche en Pescado. Onder het genot van het typische Mexicaanse drankje Pulque is het genieten van de gerechten voor de avondmaaltijd zoals Manchamanteles, Crepas con Relleno Poblano en Enchiladas a los tres moles.

Tot slot staat Puebla bekend om een aantal exotische lekkernijen eigelijk alleen voor de avontuurlijke gastronomen maar natuurlijk voor iedereen het proberen waard: Escamoles, Gusanos de Maguey, Huitlacoche , Chiles en Nogada en Chapulines.

Lees ook:
Alles over Mexicaanse pepers
Chimichanga
Alles over Mexicaans bier

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...