NIEUWS - Minder kans op een depressie in Mexico

Onderzoek heeft aangetoond dat de kans om in Nederland een depressie te krijgen ruim 2,5 keer zo groot is als in Mexico. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Amerikaanse onderzoeksbureau BioMedCentral dat de statistieken van ruim 69.000 mensen in 18 verschillende landen onderzocht.

In het onderzoek van landen met een hoog gemiddeld inkomen staat Frankrijk met 21,0% boven aan gevolgd door de Verenigde Staten (19,2%) en Nederland (17,9%). Onder de landen met een gemiddeld en laag inkomen scoorde Brazilië (18,4%), Oekraïne (14,6%)en Colombia (13,3%) het hoogst. Mexico noteert een score van 8% en het land met de minste kans om depressief raken blijkt tegen alle verwachtingen in met %6 China te zijn. Aangenomen wordt dat landen met en laag inkomen de sociale aspecten van het leven de voorhand hebben waardoor depressief worden tegen gegaan.

Het artikel in het AD stelt dat volgens de onderzoekers de oorzaken komen door inkomensongelijkheid, leeftijd en burgerlijke staat. "In arme landen zouden volgens de onderzoekers familiebanden belangrijker zijn, wat de kans op een depressie doet slinken. Zowel in arme als rijke landen is de kans dat vrouwen een depressieve periode meemaken, twee keer zo groot als die bij mannen." aldus de onderzoekers. Bekijk hier het complete artikel.

Lees ook:
Geert Wilders ook in Mexico
Koningin Beatrix brengt bezoek aan Mexico
Elfstedentocht in Mexico

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...