LIFESTYLE - Mexicaanse Coca Cola smaakt beter

Vorige week werd bekend dat Mexico 's werelds grootste consument van frisdrank is. Deze week is de oorzaak bekend. Wat vele van ons misschien al wisten is dat Coca Cola haar smaak aanpast aan het land waar deze verkocht wordt. Er is dus een groot smaak verschil tussen de Old American Coke, de Mexicaanse Coke en Nederlandse Coke.

Nieuw onderzoek geeft bewezen dat de Mexicaanse Cola beter smaakt dan de Old American Coke aldus de kenners. Het verschil lijkt vooral te ontstaan door slechts een enkel ingrediënt: suiker. Waar in Mexicaanse Cola echte suiker wordt gebruikt bestaat de Amerikaanse cola uit High frutioce corn syrup. De andere bestanddelen waaronder water, karamel en cafeïne zijn niet verschillend.

Uit het onderzoek kwam een opvallende conclusie. Ook al gaven de fijnproevers toch de voorkeur aan de Old American Coke het verschil maakte hoe de cola gepresenteerd werd. Terwijl de Amerikanen voornamelijk de cola uit blik drinken, schenken de Mexicanen net zoals de Nederlanders de cola uit de fles en drinken deze vervolgens uit een glas. Dit verschil zorgt ervoor dat de kenners kiezen voor Mexicaanse Cola.

Lees ook:
Alles over Mexicaans Bier
Alles over Tequila
Alles over Mexicaanse Wijn

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...