NIEUWS - Mexico grootste consument frisdrank ter wereld

Mexico is de grootse consument op de wereld van frisdrank. Uit onderzoek van de Yale University blijkt dat Mexicanen 163 liter per hoofd van de bevolking consumeren. Amerikanen echter drinken slechts 118 liter. Mexico kampt al jaren lang met een groeiend aantal mensen met overwicht door ongezonde voeding. Volgens recent onderzoek van de VN lijden 7 op de 10 Mexicanen aan overgewicht.

Diverse belangenverenigingen pleiten voor een extra heffing van 20% op frisdranken, suikerhoudende sappen en aanverwanten. Een dergelijke heffing op frisdranken zou tot een vermindering van het verbruik met 16 tot 24% kunnen leiden. Deze afname in de consumptie van frisdrank resulteert in een afname van de calorie-inname. Daarbij is de verwachting dat ook de financiële situatie van de Mexicaans gezinnen zal verbeteren omdat deze nu meestal meer uitgeven aan frisdrank dan aan bijvoorbeeld eieren, bonen of tortilla's.

Ook gratis drinkwaterverstrekking aan kinderen op scholen en in openbare ruimte zou de consumptie van frisdrank tegen moeten gaan. Hiermee zal de algemene gezondheid van de Mexicanen verbeteren en daarmee de kosten voor de gezondheidszorg worden beperkt.

Lees ook:
23 miljoen Mexicanen lijden honger
Opmerkelijke vondst in Mexicaanse Subway
Corruptie Mexico toegenomen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...