REIZEN - Met het vliegtuig naar Mexico

Mexico ligt ruim 9.500 kilometer van Nederland en België en is daarom eigenlijk alleen per vliegtuig bereikbaar. De vliegtijd voor rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Mexico bedraagt ruim 11,5 uur op de heenweg en 10 uur op de terugweg. Dit verschil in reisduur wordt veroorzaakt door de luchtstroming op grote hoogte die op de weg terug voor wind mee zorgt.

De belangrijkste luchthaven van Mexico is Benito Juarez International Airport in Mexico Stad. Voor de toeristen op weg naar de zon en witte stranden zijn er vanuit Nederland en omliggende landen ook directe vluchten naar Cancun - Playa del Carmen en Puerto Vallarta. In Mexico beschikken alle grotere steden over een vliegveld die eenvoudig vanuit Mexico Stad of enkele Amerikaanse vliegvelden bereikbaar zijn.

In dit artikel leest u alles over de meest populaire Mexicaanse vliegbestemmingen, vliegtuigmaatschappijen die op deze bestemmingen vliegen, informatie over de vliegvelden en actuele reisinformatie. Tot slot ook enkele tips hoe u ondanks de lange vliegreis fit en zonder jetlag naar Mexico op vakantie gaat.

Lees ook:
Alles over Mexicaans Geld
Alles over het Weer
Alles over autorijden in Mexico


LET OP: Aan de informatie in dit artikel zijn geen rechten te ontlenen. Voor actuele informatie betreffende vliegtijden vluchten meet u contact op met de luchtvaartmaatschappijen.

Voor de Nederlandse reizigers zijn de belangrijkste luchthavens Mexico Stad, Cancun en Puerto Vallarta. Daarnaast zijn er nog tal van lokale vliegvelden waar reizigers terecht kunnen. Onderstaand vindt u een overzicht van deze meest populaire bestemmingen met informatie over de luchtvaartmaatschappijen, vliegtijden en informatie over het vliegveld.

Mexico Stad - Benito Juarez International Airport (MEX)
De KLM vliegt elke dag eenmaal van Amsterdam Schiphol op Mexico Stad. Ook andere vliegtuigmaatschappijen zoals Air France en Lufthansa vliegen eenmaal daags vanaf Frankfurt en Parijs op Mexico Stad.

Wanneer u na aankomst snel en veilig na een lange reis naar u hotel wilt neem dan een beveiligde Taxi's waarvan u de tickets afhankelijk van de aankomsthal E2 of E3 tegen een tarief (afhankelijk van de zone van uw bestemming) vanaf 100 tot 300 peso’s kunt kopen. Gaat u liever voor de uitdaging dan kunt u ook de Metro of het openbaar vervoer naar uw hotel nemen. Voor meer informatie over bus en taxitarieven en andere nuttige informatie zie het artikel over Mexico Stad.

Om uw vertrek zo aangenaam mogelijk te maken beschikt het vliegveld over voldoende faciliteiten die u het wachten aangenaam maken. Alle informatie inclusief een 3D animatie van het vliegveld met de vertrek- en aankomsthallen, incheckbalies van alle luchtvaartmaatschappijen waaronder KLM, restaurants en douane zijn te vinden op de website van Benito Juarez International Airport (AICM).

Vliegschema Mexico Stad
De KLM vliegt middels een lijnvlucht elke dag vanaf Schiphol naar Mexico Stad. Het vluchtschema is als volgt:

Vertrek: Amsterdam - 14:40
Aankomst: Mexico Stad - 19:25
Duur: 11h45
Vluchtnummer: KL0685
Let op: U komt dezelfde dag 's avonds in Mexico Stad aan.
Actuele Vlucht Info
Amsterdam - MexicoVertrek: Mexico Stad - 21:50
Aankomst: Amsterdam - 15:10
Duur: 10h20
Vluchtnummer: KL0686
Let op: U komt één dag later 's middags op Schiphol aan.
Actuele Vlucht Info
Mexico - Amsterdam


Het standaard vliegtuigtype betreft een Boeing 747-400 Combi waarmee tevens vrachtvervoer bijvoorbeeld het transport van paarden mogelijk is. Bekijk hier de stoelindeling.

Alternatieven vanuit Amsterdam rechtsreeks op Mexico Stad zijn er niet. U kunt natuurlijk vanaf Schiphol ook kiezen voor een route via de Verenigde Staten. Enkele andere luchtvaartmaatschappijen die wel rechtstreeks op Mexico Stad vliegen maar vertrekken vanaf een andere luchthaven zijn: Lufthansa (Frankfurt), AirFrance (Parijs), British Airways (London Heathrow), Delta Airlines en Iberia (Madrid). Voor meer actuele informatie verwijzen u door naar de websites van deze luchtvaartmaatschappijen.


Cancun - Cancun International Airport (CUN)
Cancun is de luchthaven voor de Riviera Maya waar ook plaatsen zoals Playa del Carmen, Cozumel, Merida en Tulum onder vallen.

Vanaf Schiphol vliegt ArkeFly rechtstreeks op deze populaire Mexicaanse bestemming. Alternatieve luchtvaartmaatschappijen die rechtsreeks op Cancun vliegen maar niet vanaf Schiphol vertrekken zijn: Air Berlin vanaf Düsseldorf en JetAirFly vanuit Brussel.

Alle actuele data en tijden van vluchten naar Cancun vindt u op de site: Vliegschema luchtvaartmaatschappijen op Cancun.

Actuele Vlucht Info
Amsterdam - Cancun

Actuele Vlucht Info
Cancun - Amsterdam


Actuele Vlucht Info
Amsterdam - Cancun

Actuele Vlucht Info
Cancun - Amsterdam


De luchthaven ligt enkele kilometers ten zuiden van Cancun en is zowel per openbaarvervoer als per taxi goed binnen enkele tientallen minuten te bereiken. Voor meer informatie over de luchthaven van Cancun zie de website van Cancun Airport.

Voor meer informatie over bus en taxitarieven en andere nuttige informatie zie ons artikel over Cancun en Playa del Carmen.


Puerto Vallarta - Gustavo Diaz Ordaz International (PVR)
Vanaf Schiphol vliegt ArkeFly op Puerto Vallarta. Met andere luchtvaartmaatschappijen zult een overtap bijvoorbeeld in Mexico Stad of de Verenigde Staten moeten maken.

Het vluchtschema van Arkefly is als volgt:

Vertrek: Amsterdam - 07:30
Aankomst: Puerto Vallarta - 13:55
Vluchtnummer: OR0323
Let op: U komt dezelfde dag 's middags in Puerto Vallarta aan.
Actuele Vlucht Info
Amsterdam - Puerto Vallarta


Vertrek: Puerto Vallarta - 15:40
Aankomst: Amsterdam - 10:00
Vluchtnummer: OR0324
Let op: U komt één dag later 's ochtends op Schiphol aan.
Actuele Vlucht Info
Puerto Vallarta - AmsterdamHet vliegveld van Puerto Vallarta is ten Noorden van de stad gelegen.
Voor meer informatie over het vliegveld van Puerto Vallarta bekijk de website Gustavo Diaz Ordaz International.

Voor meer informatie over toeristische informatie, bus en taxitarieven en andere nuttige informatie zie ons artikel over Puerto Vallarta.


Overige bestemmingen
Vanuit Mexico Stad is de verbindingshub voor Mexicaanse bestemmingen zoals Monterrey, Acapulco en Los Cabos. Ook vanuit de Verenigde Staten zijn meerder Mexicaanse steden waaronder ook Mexico Stad bereikbaar. Overstappen is noodzakelijk. Alle informatie over de meer dan zestig lokale vliegvelden vindt u hier.

Veel binnenlandse vluchten hebben hun vertrek of tussen stop in Mexico Stad. Bedenk dus goed of de tijd en geld u deze reis waard is. Zoals gezegd beschikt Mexico over een uitstekende comfortabel buslijnen die u snel en relatief goedkoop overal kunnen brengen.

Enkele jaren geleden was het ondenkbaar dat nationale vluchten een goed een voordelig alternatief voor de bus en of auto zouden vormen. Echter enkele jaren geleden zijn de prijzen voor nationale vluchten aanzienlijk in prijs verlaagd en daarmee is het vliegtuig het snelste en redelijk voordelig alternatief voor de bus en auto.

Ook in Mexico zelf zijn de afstanden van dergelijke omvang dat binnenlandse vluchten vaak een goed alternatief vormen voor bijvoorbeeld de bus. Binnenlandse vluchten brengen u binnen 1-2 uur overal in Mexico. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek aan Mexico Stad eenvoudig combineren met een bezoek aan het strand.


Mexicaanse Vliegtuigmaatschappijen
Mexico kent vele luchtvaartmaatschappijen varieert van luchttaxi’s tot grotere commerciële luchtmaatschappijen.

De belangrijkste Mexicaanse vliegtuigmaatschappijen zijn Aeromexico en AeroMar.

Prijsvechters zijn o.a. Volaris, ABC Interjet, VivaAerobus en Aviasca
Als alternatief voor lokaal transport zijn in Mexico ook een aantal kleinere zogenaamde luchttaxi's actief:Aereocalafia, Aeropacifico, Aerosaab, MayAir,Xiknal. Voor meer informatie over Mexicaanse luchtvaartmaatschappijen klik hier.


Fit op reis
In ons eerdere artikel over gezond op reis zijn reeds een aantal bruikbare gezondheidstips gegeven. Hieronder volgen de belangrijkste tips voor de vliegreis van en naar Mexico.

Afhankelijk van uw reisschema bedraagt de vliegreis naar Mexico toch al snel meer dan 11 uur. Daarnaast krijgt u te maken met een tijdverschil van 7 uur. Deze twee factoren brengen een aantal risico’s voor u gezondheid met zich mee.

Tijdens de vlucht
Als u gaat vliegen is het handig om een paar dingen te weten om uw verblijf in het vliegtuig zo aangenaam mogelijk te maken. Allereerst krijgt u met het stijgen en dalen te maken met verandering van de luchtdruk in de cabine. Dit kan voor aardig wat oorproblemen zorgen. Zorg daarom altijd dat u tijdens het opstijgen en landen een snoepje eet en vergeet niet af en toe flink te gapen zodat de luchtdruk verschillen kunnen worden opgeheven.

Als u verkouden bent gaat dit veel moeizamer. Een andere optie is om een half uur voordat u gaat landen wat neusspray te gebruiken, bijvoorbeeld xylomethazoline of oxymethazoline. Deze sprays worden ook verkocht onder de merknamen Otrivin, Nasivin of Vicks Sinex en zijn verkrijgbaar bij de drogist. Ze laten het neusslijmvlies krimpen, waardoor de lucht wat gemakkelijker naar uw middenoor gaat.

De luchtvochtigheid in een vliegtuig bedraagt minder dan 20% terwijl de gemiddelde luchtvochtigheid in huis tussen de 50 en 60% bedraagt. Gevolg hiervan is dat u slijmvliezen droog kunnen aanvoelen. Ook kunt u wat meer last van droge ogen krijgen als u daar gevoelig voor bent of als u contactlenzen draagt. U kunt in het laatste geval uw lenzen uit doen en uw reservebril opzetten. Vergeet niet regelmatig water te drinken zodat u vochtgehalte op peil blijft. U kunt tevens een huidcrème gebruiken tegen het uitdrogen van uw huid bijvoorbeeld gezichtscrème.

Thromboses
Bij een trombose ontstaan bloedstolsels in de bloedvaten. Om trombose te voorkomen wordt aangeraden tijdens de vlucht voldoende water i.p.v. alcohol te drinken, regelmatig een rondje in de cabine te lopen om zo voldoende te bewegen, de spieren regelmatig te bewegen en vooral geen aspirine te gebruiken. De klachten van trombose zijn vaak pijn in de kuit en of been, zwelling van het been en vaak vindt lopen moeilijk plaats. Voor meer details over het verkomen van trombose klik hier.

Jetlag
Een Jet Lag ontstaat wanneer u door verschillende tijdzones reist. Uw biologische klok is geprogrammeerd om op vaste tijden bijvoorbeeld wakker te worden en op vaste tijden te gaan slapen maar ook u spijsvertering en uw bioritme zijn geprogrammeerd.

Wanneer u nu naar een andere tijdzone reist raakt uw biologische klok van slag. Wanneer u naar Mexico toe gaat zal dit effect minder zijn omdat u terug in de tijd vliegt. U komt vaak in de namiddag in Mexico aan en het voelt aan als een avondje laat naar bed. Aangekomen in Mexico gaat u op tijd naar bed en de volgende dag voelt u zich goed. Neem bij aankomst op uw bestemming ook de tijd om te acclimatiseren. Houdt rekening met tijdverschillen/jetlag.


Lees ook:
Alles over Mexicaans Geld
Alles over het Weer
Alles over autorijden in Mexico

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...