NIEUWS - Orkaanseizoen Mexico 2011 ten einde

Op 30 november eindigde voor zowel de Atlantische als de Pacifische oceaan het orkaanseizoen 2011. Voor de Atlantische oceaan was het een druk seizoen terwijl voor het Pacifische oceaan een gematigd seizoen werd gemeten. Het verloop van het orkaanseizoen werd volgens wetenschappers vanaf september beïnvloed door de terug keer van La Niña.

Het orkaanseizoen 2011 begon voor de Atlantische oceaan met de orkaan Arlene gevolgd door een aantal tropische depressies die echter niet uitgroeide tot orkaankracht. Dit was sinds het begin van de waarnemingen in 1851 niet voor gekomen. De eerste orkaan van het seizoen was Irene gevolgd door Kate, Maria, Nate, Ophelia, Philippe en Rina. Het orkaanseizoen voor de Pacifische oceaan verliep dit jaar gematigd met al vrij vroeg de eerste orkaan Adrian. Daarna volgende de orkanen Beatriz, Calvin, Dora, Eugene, Greg, Hilary, Jova, Irwin en ten slotte Kenneth.

In 2012 zal het orkaanseizoen voor de Pacifische oceaan op 15 mei beginnen. Twee weken later op 1 juni zal ook het orkaanseizoen voor de Atlantische oceaan officieel van start gaan. Uiteraard houdt Mexico Vandaag u op de hoogte!

Lees ook:
Alles over het weer in Mexico
Druk orkaanseizoen Playa del Carmen en Cancun verwacht
Orkaanseizoen Mexico 2011 van start

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...