NIEUWS - Coca Cola investeert 1 miljard USD in Mexico

Goed nieuws voor de frisdrank liefhebbende Mexicanen want Coca Cola gaat het komende jaar maar liefst 1 miljard USD in Mexico investeren. Dit nieuws maakte CEO Muhtar Kent en president Felipe Calderon op het Mexicaanse paviljoen tijdens het World Economic Forum in Davos bekend.

De investering voor 2012 maakt onderdeel uit van de drie jaar geleden aangekondigde 5 miljard dollar aan investeringen die Coca Cola in Mexico wil gaan stoppen. Daarnaast zei de CEO dat in de komende jaren nog eens 100.000 extra arbeidplaatsen zullen worden gecreërd en daarmee is Coca-Cola één van de belangrijkste verschaffers van werkgelegenheid in Mexico. De Mexicaanse Coca Cola fabriek Coca Cola FEMSE maakt en bottelt haar eigen Mexican Coke.

Concurrent Pepsi investeerde in de jaren negentig ook enorme bedragen in Mexico. Mede door deze investeringen ontstonden de zo gehete Pespi towns: kleine dorpen die geheel aangewezen waren op de frisdrankgigant. Dorpen werden voorzien van onderwijs en gratis frisdrank terwijl het Pepsi logo verscheen op de vele ongeschilderde huizen.

Lees ook:
Mexicaanse Coca Cola smaakt beter
Mexico grootste consument frisdrank ter wereld
Mexicaans Bier

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...