Nieuws - Josefina Vázquez Mota presidentskandidate PAN

Gisteren werd tijdens het congres van de centrum rechtse Mexicaanse regeringspartij Partido Acción Nacional (PAN) Josefina Vázquez Mota gekozen tot presidentskandidate voor de verkiezingen later dit jaar. Vázquez Mota geboren op 20 januari 1961 in Mexico Stad studerende economie aan Nationaal Polytechnisch Instituut (IPN) en aan de Ibero-Amerikaanse Universiteit.

Vázquez Mota begon haar politieke loopbaan als hoofd van La Secretaría de la Mujer. Onder het bewind van president Vicente Fox vervulde ze de rol van minister La Secretaria de Desarrollo Social. In januari 2006 legde ze deze functie neer om het campagneteam van e huidige Mexicaanse president Félipe Calderon te leiden. In november 2006 werd ze benoemd tot minister van La Secretaria de Educación Pública. In april 2009 nam ze ontslag om zitting te nemen in het Mexicaanse huis van afgevaardigde..

Tijdens de presidentsverkiezingen op 1 juli dit jaar zal zij het opgaan nemen tegen de populaire tegenkandidaat van de Partido Revolucionario Institucional (PRI), Enrique Peña Nieto.


Lees ook:
PRI grote winnaar lokale verkiezingen Mexico
Ook Mexicanen ontevreden over de Democratie
PAN grote verliezer verkiezingen

0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...