KUNST EN CULTUUR - Huichol Indianen

Door Sarina Ottevanger

De Huichol indianen bestaan uit een kleine stam van ongeveer 15.000 mensen en wonen diep in de bergen van de Westelijke Sierra Madre in de staten van Nayarit, Jalisco, Durango en Zacatecas in Mexico. Er wordt beweerd dat zij de laatste stam uit de pre-Colombiaanse tijd zijn die nog volgens hun eeuwen oude geloof, ceremonies en tradities leeft.

Toen de Spanjaarden in de 16e eeuw Mexico veroverden zijn de Huichol indianen diep de Sierra Madre ingevlucht en daardoor is hun cultuur voor een groot deel gespaard gebleven.

Voor elk seizoen zijn er bepaalde plechtigheden die bedoeld zijn om evenwicht en harmonie te brengen voor elk individu, de gemeenschap en al het leven. De ceremonies zijn een gelegenheid voor de mensen om samen te komen en zich te richten op de geestelijke wereld. Dit, normaal gesproken verborgen, universum loopt parallel aan onze wereld. De sjamanen werken om de scheiding tussen deze twee werelden te overbruggen en om 'kupuri' of levenskracht te brengen in de lichamen en zielen van alle mensen. (Lees verder...)

Lees ook:
Alles over de Maya's
Alles over de Azteken
Alles over de Tarasken

De Huichol zeggen dat dit op zijn beurt een goede gezondheid en veel geluk schenkt aan allen. Een van de belangrijkste van de Huichol ceremonies is de 'Dans van het hert'. Deze ceremonie is de kans voor mensen om hun gebed te “dansen” in het altaar van Moeder Aarde. Het is ook een manier om verbinding te maken met de Geest van het Hert. Het hert wordt gezien als een oudere broer, een gids die sjamanen gebruiken om door de spirituele wereld te navigeren en ook voor genezingen. In de Huichol mythologie zijn vele goden en godinnen. Het hert was de leerling van het sjamanisme, de eerste om de geheimen van de oorspronkelijke sjamaan, grootvader Vuur, te leren.



De Huichol beschouwen zichzelf als 'Spiegels van de Goden' en streven er naar om een heilige visie op de wereld te weerspiegelen, zowel lichamelijk als geestelijk. De Huichol geloven dat alles leeft, een ziel heeft en dus goddelijk is. Deze mensen hebben een geloof en structuur dat elk aspect van het leven omvat en ze vereren meerdere goden door middel van hun offers en gebeden.

De Huichol indianen zien hun manier van kleden als een belangrijke vorm van expressie. Over hun zeer sierlijke en kleurrijke kleding wordt gezegd dat het plezier geeft aan de goden en dient om hun welwillendheid en de bescherming van de Huichol te waarborgen. Het zijn zeer creatieve mensen die een weerspiegeling van hun sterke ceremoniële tradities en rijke mythologie in hun visionaire kunst verwerken. Deze visies zijn vaak geïnspireerd door hun peyote god, wiens goddelijke gave maakt dat de Huichol kunnen communiceren met al hun goden. Deze mystieke ervaringen kunnen alleen worden doorgegeven via de tribale sjamanen, maar alle stamleden worden aangemoedigd om ze te uiten door hun offers aan de goden en door hun kunstwerken, of het nu de kunst kralen (de zogenaamde Chaquira), de garens schilderijen (de zogenaamde Nearika), of hun kleurrijke borduurwerken zijn.

De Huichol kunst is boeiend met ingewikkelde ontwerpen, levendige kleuren en heilige symbolen. Het zijn uitdrukkingen van hun diepgewortelde spirituele overtuigingen. In de Huichol cultuur zijn cultuur en religie onlosmakelijk met elkaar verbonden. De sjamaan verbind de gemeenschap met de geestenwereld vanwaaruit hun creativiteit stroomt.
Tijdens de spirituele rituelen hebben de sjamanen visioenen en beelden deze uit in de prachtige kleurrijke kunstwerken.

Iedereen kan zich een stuk van de Huichol kunst eigen maken, ze zijn zeer vereerd om een deel van hun cultuur, versierd met tekeningen en motieven van de individuele historische en spirituele betekenis aan belangstellenden te tonen en te leren. Meer informatie vindt U op www.mexic-art.com of stuur een e-mail naar Sarina Ottevanger.

Lees ook:
Alles over de Maya's
Alles over de Azteken
Alles over de Tarasken

5 comments:

Sagheni Sagheni zei

vimax is a herbal medicine devoted to the men, who serves as the vimax canada permanent and extend appropriate in want, quickly and accurately without side effects and with permanent results, vimax asli has been the choice of international consumers. Vimax PiIls already well known parts of the world and is often used by men to increase male virility and maximize the size of the penis, in order to give satisfaction to their partners. obat pembesar penis Vimax has been recognized by scientists the world as an herbal remedy for pembesar penis and how this increase is no longer a secret mighty man, this is extraordinary usefulness fast, mutually agree and permanent.

peninggi badan zei

cream ajaib
cream kuda hitam
suplemen herbal

obat aborsi zei

This is too informative. i like your post. thanks for share

cara menggugurkan kandungan zei

This is very educational content and written well for a change. It's nice to see that some people still understand how to write a quality post.!

林东 zei

adidas nmd
cheap mlb jerseys
red bottom shoes
ray bans
coach outlet
rolex watches
ray ban sunglasses
omega watches
kate spade outlet
nike store
ferragamo shoes
chi flat iron
rolex replica watches
adidas superstars
ray ban sunglasses discount
louis vuitton outlet
gucci borse
tiffany and co jewelry
instyler max
coach outlet online
kate spade
michael kors outlet
designer bags

Een reactie plaatsen

Onderwerp...