NIEUWS - Vulkaan Popocatépetl staat op uitbarsten

Na enkele heftige aardbevingen in Guerrero en met het orkaanseizoen volgende maand opkomst hebben de Mexicaanse autoriteiten het alert-niveau van de vulkaan Popocatépetl tot bijna het maximum verhoogd. De autoriteiten besloten tot de verhoging nadat afgelopen weekend een vergroting van de lava-dome in de krater van de vulkaan werd waargenomen. Deze vergroting gaat gepaard met kleine uitbarstingen die de lava uit de krater doen stuwen. Deze activiteit kan op korte termijn tot grotere uitbarstingen leiden.
Gouverneur Rafael Moreno Valle zei dat hij inmiddels 10 evacuatieroutes die van de vulkaan naar de steden Santiago Xalitzintla, San Nicolas de los Ranchos en San Pedro Benito Juarez leiden heeft aangesteld ter voorbereiding op een mogelijke evacuatie. Hij berichte later via Twitter dat ook scholen binnen een straal van 12km van de vulkaan gelegen hoger dan 5.452 meter boven zeeniveau uit voorzorg zijn gesloten.

In de afgelopen 48 uur, heeft de vulkaan haar as over meer dan 30 Mexicaanse steden verspreid ook in de stad Puebla met meer dan 2 miljoen mensen. De lokale autoriteiten raden bewoners van de staten Mexico, Morelos, Puebla en Tlaxcala aan om de officiële mededelingen op de voet te volgen en klaar te zijn voor een eventuele evacuatie naar veiligere gebieden.

Lees ook:
Vulkaan Popocatepetl actief
Druk orkaanseizoen Play del Carmen en Cancun verwacht
Opnieuw aardbeving in Mexico Stad


0 comments:

Een reactie posten

Onderwerp...